Kaz Dağları'nda Altın Arama Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kaz Dağları'nda Altın Arama Çalışmaları

Çanakkale Çevre Platformu, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlediği mitingde, Kaz Dağları'nda altın arama çalışmalarını protesto etti.

14.12.2011 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Çevre Platformu, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde düzenlediği mitingde, Kaz Dağları'nda altın arama çalışmalarını protesto etti.

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) ve Güzel Edremit Körfezi Bekçileri'nin katılımıyla düzenlenen mitingde, termik santraller ve altın işletmeleri protesto edildi.

Mitinge katılanlar, Kaz Dağları, Madra Dağı ve Kozak Yaylası'nı tehdit eden sorunlara dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Gün gelecek devran dönecek, Kaz Dağı'nı satanlar hesap verecek", "Kaz Dağı'nın yolları madenciye kapalı",

"Altıncı filo defol" şeklinde slogan attı.

Mitinge katılanlara üzerinde "Kaz Dağı'nı vermeyiz" yazılı tişörtler dağıtıldı.

GÜMÇED Başkanı Mehmet Akif Öznal, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin en önemli doğal değerinin Kaz Dağları olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 300 bin kilometre karesine yakın bir alanının, yani üçte birinin maden ruhsatlarıyla kapatıldığını öne süren Öznal, "Balıkesir ilimizin yüzde 66'sı Çanakkale ilimizin ise yüzde 54'ü maden ruhsatı ile kapatılmış durumdadır" dedi.

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan da herkesin bu çevre sorununa duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, "Fakat bizim daha fazla duyarlılık göstermemiz lazım. Bu coğrafyada yaşıyoruz ve buranın her türlü nimetinden faydalanıyoruz. Çocuklarımızda bu topraklarda büyüyecek. Bizlerin göstermesi gereken duyarlılığı sizler daha fazla gösteriyorsunuz" görüşünü dile getirdi.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaz Dağları'nda Altın Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement