Kazada Hayatını Kaybeden Dekan Sezgin Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kazada Hayatını Kaybeden Dekan Sezgin Anıldı

Kazada Hayatını Kaybeden Dekan Sezgin Anıldı

Sivas’ta geçirdiği trafik kazasında oğlu Asrın Sezgin ile birlikte hayatını kaybeden Sinop Üniversite Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, üniversitede yapılan törenle anıldı.

01.08.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta geçirdiği trafik kazasında oğlu Asrın Sezgin ile birlikte hayatını kaybeden Sinop Üniversite Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, üniversitede yapılan törenle anıldı.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Yerleşkesinde gerçekleştirilen anma programına; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari kadro ile Prof. Dr. Murat Sezgin'in sevenleri katıldı. Prof. Dr. Murat Sezgin'in özgeçmişinin okunması ile başlayan program, Üniversite İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kur'an -ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm"

Ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Murat Sezgin'in üniversite ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Murat Hocamla her şeyden önce bir ağabey, kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güler yüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabii ki ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat Sezgin hocamızda geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır. Değerli kardeşim Murat Sezgin'e ve biricik oğlu Asrın Sezgin'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Eşi Tülay Sezgin hanımefendiye de acil şifalar diliyorum. Üniversitemizin ve camiamızın başı sağ olsun" dedi.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Murat Sezgin ile uzun yıllara varan bir dostluklarının olduğunu belirterek, kendisini asla unutmayacaklarını vurguladı.

"Bu Perşembe günü için sözleşmiştik ama nasip olmadı"

Prof. Dr. Murat Sezgin ile başarılı akademik çalışmalara imza atan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat, Murat Sezgin ile asistanlıktan bugüne birlikte olduklarını ifade ederek, "Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atmıştık ve atmaya devam edecektik. Bu Perşembe günü için de sözleşmiştik. Ama nasip olmadı. Acımız çok büyük. Allah kendisine rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Su Ürünleri Fakültesinde Prof. Dr. Murat Sezgin ile birlikte akademik çalışmalarını sürdüren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin, Prof. Dr. Murat Sezgin'in adını her daim yaşatacaklarını dile getirdi.

Programda konuşan Uzman Dr. Derya Ürkmez, Prof. Dr. Murat Sezgin'den çok şey öğrendiğini ifade ederek, onu asla unutmayacaklarını kaydetti.

Törende son olarak konuşan Prof. Dr. Murat Sezgin'in öğrencisi Zuhal Öztutan ise Prof. Dr. Murat Sezgin'in kendisine çok şey kazandırdığını dile getirerek, onu her daim kendisine örnek aldığını ve hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi tarafından Prof. Dr. Murat Sezgin ve oğlu Asrın Sezgin için yapılan dua ile sona erdi.

Prof. Dr. Murat Sezgin, 28 Temmuz Cuma memleketi Malatya'ya giderken Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yaptığı trafik kazasında oğlu Asrın Sezgin ile birlikte hayatını kaybetmiş, eşi ise yaralanmıştı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazada Hayatını Kaybeden Dekan Sezgin Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.


Advertisement