Kazada Ölen Kızları İçin 550 Bin Liralık Tazminat Davası Açtılar - Son Dakika
Güncel

Kazada Ölen Kızları İçin 550 Bin Liralık Tazminat Davası Açtılar

Kazada Ölen Kızları İçin 550 Bin Liralık Tazminat Davası Açtılar

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Çukurköy'de, 2 yıl önce 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine katılanların bulunduğu belediyeye ait midibüsün kaza yapması sonucu ölen 6 kişiden Hatice Sürgüvenç'in anne ve babası ile 4 kardeşi, şoför, belediye ve sorumlulara toplam 550 bin liralık tazminat davası açtı.

26.03.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Çukurköy'de, 2 yıl önce 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine katılanların bulunduğu belediyeye ait midibüsün kaza yapması sonucu ölen 6 kişiden Hatice Sürgüvenç'in anne ve babası ile 4 kardeşi, şoför, belediye ve sorumlulara toplam 550 bin liralık tazminat davası açtı.

Menemen İlçesi Görece Mahallesi'nde oturan bir grup, 19 Nisan 2014'te İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine katılmak üzere, Menemen Belediyesi'ne ait midibüsle Çukurköy Mahallesi'ne gitti. Buradaki etkinliğin sona ermesi ardından, Görece'de oturan gruptakiler evlerine dönmek için Erkan Tunç yönetimindeki midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi'nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, eğimli yolda hızlanarak kontrolden çıktı ve devrildi.

Kazada, midibüste bulunanlardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22), İsmail Şener (4) ve Afra Nur Dolgun (8) öldü, şoför Erkan Tunç'un da aralarında bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yapılan testte 0.49 promil alkollü olduğu tespit edilen şoför Erkan Tunç tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Bacaksız, tutuklu midibüs şoförü Erkan Tunç hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 22.5 yıl, tutuksuz sanıklar Menemen Belediyesi Otobüs İşletmesi'nin yetkili sorumlusu Yılmaz Arslan ve otobüs işletmesi bakım onarım yetkilisi Kadir Arıcı hakkında da 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Aracın periyodik bakımına yeterli dikkat ve özenin gösterilmediğini kayderen Savcı Bacaksız sürücü Erkan Tunç'un 'asli', diğer sanıklar Yılmaz Arslan ve Kadir Arıcı'nın ise 'tali' kusurlu olduğunu kaydetti.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada Erkan Tunç'a, 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi, ehliyetine 2.5 yıl süreyle el konuldu. Mahkeme diğer sanık Kadir Arıcı'yı da 3 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı 16 bin 200 lira adli para cezasına çevirip, ertelemedi. Diğer sanık Yılmaz Arslan'ın ise beraatine karar verdi.

Ceza davasının sonuçlanmasının ardından, kazada kızları Hatice Sürgüvenç'i kaybeden anne Sekine Sönmez ile baba Cemal Sönmez ile kardeşleri Ömer, Orhan, Meryem ve Neslihan Sönmez, şoför Erkan Tunç, Menemen Belediyesi ve Kadir Arıcı hakkında toplam 500 bin lira manevi tazminat istemiyle avukatları aracılığıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Avukat Hacı Hakan Ağacakanat, kazada yaşamını yitiren Hatice Sürgüvenç'in annesi Sekine ile babası Cemal Sönmez'e 125'er bin lira, kardeşleri Ömer, Orhan, Meryem ve Neslihan Sönmez 'e de 75'er bin lira olmak üzere toplam 550 bin lira manevi tazminat ödenmesi istemiyle dava açtı. Avukat Hakan Ağacakanat, açtığı davanın dilekçesinde şöyle dedi:

"29 kişi kapasiteli araca 47 kişi bindirilmiştir. Yol eğilimli ve virajlı olduğu halde, bunları gözönünde bulundurmayan, aynı zamanda alkollü olan şoför Erkan Tunç, bu kazaya sebebiyet vermiştir. Kaza sonrası müvekkilerimin kızı ve kardeşleri yaşamını yitirmiştir. Kendisi daha 20 yaşında bir çocuk annesi. Genç yaşta ölmesinden dolayı sevdikleri bu acıyı bir türlü unutamamıştır. Müvekkilerim evlat ve kardeş acısı yaşamıştır. Kendileri büyük zorluklarla büyüttüğü kızlarının aniden vefat etmesinden dolayı hissetikleri acıdan bir türlü kurtulamamışlardır. Kızlarının evlenip çocuk sahibi olarak yeni bir aile kurmuş olması müvekkilerin acısını daha da arttırmıştır. Ölen kızları, arkasında 2 yaşında çocuğunu bırakmıştır. Bebek yaştaki torunlarının annesiz büyüyecek olması da müvekkilere tarifi imkansız bir acı yaşatmaktadır. Bunula birlikte, anne sevgisini aratmayacak bir sevgi göstermek zorunda kaldıkları torunları, müvekkilere her zaman bu tatsız kazayı hatırlatacak, evlatlarını kaybetmenin acısını bir an için dahi unutmayacaklardır. Müvekkileriminçektiği acı hiçbir zaman dinmeyecektir. Yaşadıkları maddi ve manevi yıkımın telafisi mümkün olmayacaktır. Hiçbir şey genç yaşta hayatını yitiren Hatice Sürgüvenç'i geri getirmeyecek olsa da müvekkiller adına yaşadıkları maddi ve manevi zorlukların bir nebze de olsa sorumluları tarafından tazmin edilmesini sağlamak yolunda tazminat davası açmak zorululuğumuz doğmuştur."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazada Ölen Kızları İçin 550 Bin Liralık Tazminat Davası Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü
    00:22 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement