Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini tek bir şartla geri çekti - Son Dakika
3.Sayfa

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini tek bir şartla geri çekti

Zonguldak'ta otomobilin çarpmasıyla yaralanan motosiklet sürücüsü avukat Ahmet Köse, otomobil sürücüsü İsmail Sevinç'in aracının arka camına "Sağdan ve soldan gelen motosiklete dikkat" yazdırması karşılığında şikayetini geri aldı. Güvenlik kameralarına kaydedilen kazayla ilgili konuşan Köse, farkındalık oluşması için böyle bir yazıyla şikayetini geri alabileceğini söylediğini ve Sevinç'in de kabul ettiğini açıkladı.

18.10.2021 12:12  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli ilçesinde avukat Ahmet Köse, geçen temmuz ayında motosikletiyle seyir halindeyken önündeki otomobilin aniden kendi şeridine geçmesi sonucu kaza geçirdi.

ŞİKAYETİNİ TEK BİR ŞARTLA GERİ ALDI

Güvenlik kamerasına da yansıyan kazada, devrilen motosikletin sürücüsü Ahmet Köse yaralandı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Köse, otomobil sürücüsü öğretmen İsmail Sevinç'ten şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında iki taraf da uzlaşmaya çağrıldı. Avukat Köse, otomobil sürücüsü Sevinç'in aracının arka camına motosikletlere yol verilmesi gerektiğini belirten bir yazı yazması halinde uzlaşabileceğini söyledi. Teklifi kabul eden Sevinç, aracının arkasına iki motosiklet fotoğrafıyla "Sağdan ve soldan gelen motosiklete dikkat" yazdırdı. Köse de şikayetinden vazgeçti.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini bir şartla geri aldı

"ŞARTIMI HEMEN YERİNE GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Avukat Ahmet Köse, motosiklet sürücülerinin trafikte hatalı şerit değiştiren otomobiller nedeniyle zor anlar yaşadığını söyledi. Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir yazının yazılması teklifini Sevinç'in kabul ettiğini ifade eden Köse, "O gün ben yolumdaydım. İsmail hocanın da büyük bir ihtimalle sağ aynasına dikkat etmediğini düşünüyorum. Belki de dikkat etti ama görmedi. O da olabilir. Önüme kırmasıyla minik bir kaza geçirdik. Aslında bizim kaza çok büyük bir hasara sebebiyet vermedi ama ben yaralandığım için doğal olarak savcılık bir soruşturma yapıyor. Taksirle yaralama yani trafik kazası yaralanma suçları da uzlaştırmaya tabi. Uzlaştırmacı aradığı zaman dedim ki benim şikayeti geri almadan yana bir sorunum yok. Böyle bir talebim var. Eğer İsmail hoca kabul ederse şikayetten vazgeçeceğimi söyledim. İsmail Bey ile konuştuk. Kendisi de eğitimci olduğu için bu tür meseleleri biliyor. Kendisi bunu hemen yerine getireceğini söyledi. Savcılık şikayet dosyasını geri alarak dosyayı düşürdük. Buradaki bizim meselemiz, bir kazanın, bir canın zarar görmesine engel olabilirsek bizim için ne mutlu. Derdimiz bu. Bir de farkındalık yaratmak istiyoruz. Kamuoyu görsün bilsin. Artık motorlarla, bisikletlerle araçlar aynı yolu kullanıyor. Bunların her biri araç. Kamyonun taksiden nasıl üstünlüğü yoksa taksinin de motosikletten, motosikletin de bisikletten üstünlüğü yok" diye konuştu.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini bir şartla geri aldı

"YAZIYI GÖRENLER NEDENİNİ SORGULUYOR"

Öğretmen İsmail Sevinç ise kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Otomobil kullandığı sırada bir anlık dikkatsizliği sonucu kazanın meydana geldiğini anlatan Sevinç, "Kazada Ahmet Bey'de herhangi bir sıkıntı olmadı. Ondan dolayı çok mutluyum. Sosyal bir farkındalık yaratmak için bu yazıyı arabaya asmaya karar verdim. Belli bir süre arabanın arkasında kalacak. Ondan sonra insanların dikkatini çeker. Böylelikle birkaç kazayı önleyebilirsek o bizim için çok mutluluk verici olur. Görenler ilk önce şaşırıyor. Ancak farkındalık yarattığı belli oluyor. İlgi çekti. Yazıyı görenler ilk önce neden yaptırdığımı soruyorlar. Ben de başımıza küçük bir kaza geldiğini, motorcuların trafikte çok sıkıntı yaşadıklarını ve motorcuların da trafik kurallarına uymaları gerektiğini söylüyorum. Kısacası bu yaptığımız farkındalık yaratma anlamında çok etkili oldu" dedi.

Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini tek bir şartla geri çekti
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü avukat, şikayetini tek bir şartla geri çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Yavuz Çakır: İKİ ARACIN ARASINDAN GEÇMEYE ÇALIŞIRSAN AFFETMEM CIKMA ÖNÜME 29 18 Yanıtla
  • Orhan orhan: Motorcu korumasız biz dikkat edelimde, motorcuların onda dokuzu hiç bir kural tanımaz, ters yönde gider, kaldırımda gider, yol ayıran taş kaldırımların arasında boşluk bulunca araç girmemesi gereken yerden bi anda yola dalar,bi anda aracının yanında bitip hem seni hem kendini tehlikeye atarak sinek geçmicek yerden geçmeye çalışır.. emniyet şeridi hiçbir yolda motorcunun yasal hakkı değildir ve yasaktır. soruyorum size suç araçlardamı, kural tanımaz motorcularda mı? 31 1 Yanıtla
  • Orhan Boran: duran trafikte aradan gecilirde hareketli trafikte aradan gecilmez bizde kullanıyoruz bunu 14 1 Yanıtla
  • Ramazan Uslu: Bende motor kullanıyorum sürekli aralardan geçmem kaldırımda gitmem sinyal veririm aradan geçerken araba yol vermezse kızmam hepimiz motoru ülke pahalılığından ve trafik yüzünden alıyoruz tabiki trafik te bazen aralardan geçiyoruz ama araçlar hareket ederken aradan gitmeyelim yol boşken emniyet şeridinden gitmeyelim 0 0 Yanıtla
  • Salihli'de Şaka Sonucu Arkadaşını Vuran Çocuk Gözaltına Alındı
    16:52 Salihli'de Şaka Sonucu Arkadaşını Vuran Çocuk Gözaltına Alındı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuk, şaka yaparken elindeki av tüfeğinin kazara ateş alması sonucu arkadaşını vurdu. Genç, hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Olayın ardından çocuk gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı.

  • Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi
    16:49 Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi

    Honolulu'da yaşayan playboy modeli Shannon Teresa Marie Schwartz, erkek arkadaşı Billy Wilhelm Huntzinger'in mühimmat ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanmasını engellemek için İç Güvenlik Soruşturmaları özel ajanına 5.000 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Huntzinger, bir evde silahla yakalandıktan sonra polis tarafından tutuklandı. Schwartz, 5.000 dolarlık rüşveti önerdikten sonra 25.000 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Manisa'da Kaçak Tütün Operasyonu: 1 Milyon 200 Bin TL Değerinde Ürün Ele Geçirildi
    16:39 Manisa'da Kaçak Tütün Operasyonu: 1 Milyon 200 Bin TL Değerinde Ürün Ele Geçirildi

    Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Operasyonda, ev ve eklentilerinde yapılan aramada, 620 bin adet boş makaron, 260 bin adet dolu makaron, 281 kilo 350 gram kıyılmış açık tütün, 186 kilo kıyılmış ambalajlı tütün, 3 adet sigara sarma makinesi, 10 adet makoron doldurma aparatı, bin 200 adet şeffaf makaron poşeti, 2 bin 135 adet kesilmiş bandrol ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin adli işlemleri devam ediyor.

  • Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı
    16:39 Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kars İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yasa dışı yollardan giren şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent merkezinde oturma izni veya belgesi bulunmayan 8 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderildi.

  • Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
    16:37 Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

    Karabük'te İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Şüphelinin üst aramasında uyuşturucu madde bulundu ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti
    16:28 ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.

  • Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi
    16:23 Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi

    Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'nun İtalyan model kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması, çiftin nişanlanacağı söylentilerini güçlendirdi. Ceretti'nin bir etkinlikte devasa bir nişan yüzüğüne benzeyen bir şey taktığı görüldü ve bu durum, DiCaprio'nun artık evleneceği yorumlarına neden oldu. DiCaprio'nun genç partnerler tercih ettiği bilinirken, Ceretti'nin 25 yaşında olması, çiftin yaş uyumunu gösteriyor.

  • Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı
    16:20 Samsun'un Bafra ilçesinde silah ele geçirilen 3 kişi gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Kemalpaşa ve İğdir mahallerinde N.K, V.K. ve A.K'ye ait adreslerde arama yaptı. Aramada 2 ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı tabanca ve 5 dolu kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı
    16:20 Kuşadası'nda Aranan 2 Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde çeşitli suçlardan aranan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda 'Kasten Yaralama' suçundan aranan bir şahsı ve 'Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama, Mala Zarar Verme' suçlarından aranan bir diğer şahsı yakaladı. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
    16:19 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, bir kadın ve çocuğu da yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement