Kazak Asistanlar İçin "Araştırma Yöntemleri" Kursu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kazak Asistanlar İçin "Araştırma Yöntemleri" Kursu Yapıldı

Kazak Asistanlar İçin "Araştırma Yöntemleri" Kursu Yapıldı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yürütülen Research Methodology (Araştırma Yöntemleri) kursuna 14`ü Kazakistan Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi tıp ve eczacılık fakülteleri asistanları olmak üzere 27 öğrenci katıldı.

22.05.2014 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yürütülen Research Methodology (Araştırma Yöntemleri) kursuna 14'ü Kazakistan Karaganda Devlet Tıp Üniversitesi tıp ve eczacılık fakülteleri asistanları olmak üzere 27 öğrenci katıldı.

Tıp fakültesinin çeşitli bölümlerinden 13 eğiticinin görev aldığı kursun son gününde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak makamında ziyaret edildi. Bu tür projelere büyük önem verdiklerini belirten Rektör Koçak, asistanlardan, kurs ve üniversite hakkındaki görüşlerini alarak, kendilerine hediyeler takdim etti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Aktürk, kursta 17 farklı oturum halinde araştırma yöntemleriyle beraber, birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini belirtti.

Kurs hakkında da bilgi veren Aktürk, konuşmasına şöyle devam etti: "Kurs başında ve sonunda Tıp Eğitimi Anabilim Dalı tarafından online sınav uyguladık. Kazak kursiyerlerle, Türk meslektaşları arasında oluşan dostluk köprülerinin devam etmesi ve bu kursun karşılıklı ilişkilerin güçlendirilmesine vesile olması bekliyoruz.

Kazak asistanlar Atatürk Üniversitesi'nin imkanlarından ve buradaki misafirperverlikten etkilendiklerini ve eğitimlerinin bir kısmını burada geçirmek istediklerini de ifade eden Aktürk, "Karşılıklı kültürel etkileşim imkanının da oluştuğu kurs boyunca Kazak öğrencilerin Türkiye Türkçesi'ni öğrenmeye başladıklarını söyledi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazak Asistanlar İçin 'Araştırma Yöntemleri' Kursu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement