Kazakistan'da Renkli Ramazan Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'da Renkli Ramazan Bayramı Kutlamaları

Kazakistan\'da Renkli Ramazan Bayramı Kutlamaları

Kazakistan'da Ramazan Bayramı namazı kılındıktan sonra, geleneksel çadırların kurulduğu cami avlularında renkli etkinlikler düzenleniyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bayramın halkın birlik ve beraberliğinin güçlenmesine vesile olduğunu belirterek kutlama mesajı yayımladı. Ayrıca, ülkede aile büyükleri ziyaret ediliyor ve evlerde geleneksel bayram sofraları kuruluyor.

21.04.2023 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü renkli etkinliklere sahne oluyor.

Kazaklar, Ramazan Bayramı namazını kılmak amacıyla sabahın erken saatlerinde camileri doldurdu. Başmüftü Nauryzbay Taganuly da bayram namazını kılmak için Astana'daki Büyük Cami'de saf tuttu.

Bayram dolayısıyla geleneksel Kazak çadırlarının kurulduğu cami avlularında renkli etkinlikler düzenleniyor. Aynı sofranın etrafında bir araya gelen Kazaklar, "Aytın kabul olsun." diyerek bayramlaşıyor.

Gelen çocuklara şeker dağıtılıyor, sıcak yemek ikram ediliyor ve ata sporları yapılıyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tokayev, mesajında, Ramazan Bayramı'nın halkın birlik ve beraberliğinin güçlenmesine vesile olduğunu belirterek, "Bayram dolayısıyla insanlar birbirlerini ziyaret ediyor ve en içten dileklerini iletiyorlar. İslam ahlakı, iyiliği ve barışı tebliğ ediyor. Bu temel değerler, ülkemizin ve halkımızın gelenek ve göreneklerinde derinden kök salmıştır. Bu, uyum içinde yaşayan bütün vatandaşlarımız tarafından paylaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ülkede Ramazan Bayramı'nda aile büyükleri ziyaret ediliyor ve evlerde geleneksel bayram sofraları kuruluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'da Renkli Ramazan Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement