Kazakistan'da Siyah Kar Yağdı, Halk İsyan Etti - Son Dakika
Dünya

Kazakistan'da Siyah Kar Yağdı, Halk İsyan Etti

Kazakistan'ın orta kesimindeki Temirtau'da gökyüzünden yağan siyah kar, kent sakinlerini isyan ettirdi.

12.01.2018 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Asya ülkesi Kazakistan'da siyah kar yağdı. Ülkenin orta kesiminde yer alan Temirtau'da, çocuklar kömüre benzeyen karla oynadı. Bir grup bilim insanı olayı araştırıken, sosyal medyada bir kullanıcı "Bununla yaşayamayız, burada boğuluyoruz" yazdı.

SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Instagram'da yer alan videolarda Temirtau sakinleri hükümetten olayı araştırmasını isteyen paylaşımlar yapıyor. Aralarında resmi ve bağımsız isimlerin yer aldığı bir grup özel araştırmacı, siyah karın nasıl oluştuğunu çözmeye çalışıyor.

DEMİR ÇELİK ŞEHRİ

BBC, Temirtau'nun ülkenin en büyük çelik üretim ve demir endüstrisine ev sahipliği yaptığını bildiriyor. Kentte global dev ArcelorMittal'e ait bir tesis var.

Birçok kent sakini, demir çelik tesislerinin yol açtığı hava kirliliğinin siyah kar yağmasına neden olduğuna inanıyor. ArcelorMittal ise hava kirliliğinde önemli bir rol oynadıkları yönündeki iddiaları reddediyor.

BAŞKANIN KIZINA MEKTUP YAZDILAR

Bazı öfkeli Temirtau sakinleri ise imza kampanyası başlattı ve topladıkları imzaları Kazakistan Başkanı Nursultan Nazarbayev'in en genç kızı Aliya Nazarbayeva'ya gönderdi. Aliya Nazarbayeva, Kazakistan Çevre Teşkilatı Birliği'nin başkanlığını yapıyor.

ÜLKENİN EN KİRLİ BÖLGESİ

Aralık ayında hiç rüzgarın esmediği şehirde, 11 kez hidrojen sülfür oranının belirlenen limitleri aştığı tespit edildi.

Temirtau'nun bulunduğu Karaganda, ülkede havası en kirli ve gökyüzüne en çok atık bırakılan bölge. Resmi verilere göre, 2016 yılında 600 bin ton zararlı atık gökyüzüne bırakıldı.

Kazakistan\'da Siyah Kar Yağdı, Halk İsyan Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Kazakistan'da Siyah Kar Yağdı, Halk İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Kıyamet alameti olabilir: Çok yaklaştı siyah kar bile yağmış baksanıza daha ne duruyorsunuz chp ye oy verin 5 15 Yanıtla Yuh : Bi oku hele bir anla sonra yoruma sarıl. Her işiniz siyaset her işiniz sataşma. 2 1
  • Hep daha fazlası: Elimizdeki ile yetinmeliyiz hırs hem kendimize hem de dünyaya zarar veriyor herkes bir fidan dikmeli kesmezlerse çok ii olur 12 1 Yanıtla
  • harun: Hain ingilizler dünyanın her yerinde sömürge yapıyorlar tüm olayların ardından aon giliz parmağı var orta doğuda oynanma oyun 1. Dünya Savaşı sırasında oynanân oyunu ikinci adımı dir tüm islam devlerini sömürü yönetiyor lar islam devlet başkanları artık uyanmali yetr uydukllari 9 2 Yanıtla Cemşit: Arkadaş o kadar büyük laflar etmişsin ki haddini çok aştığın imla hatalarından belli. 2 8 CemOşit: O kadar ahmak birisin ki Anlatım bozukluğu yapmışsın 0 0
  • apdallar: kömürden çıkan dumanın isi karın üzerine sinmiş... tobe tobe 9 0 Yanıtla
  • MERSİN 33: DAHA KAR I BİLMEZLER BİRDE SİYAH KAR YAGDI DERLER.sabaha kadar yaktıkları kömür sobalarından cıkan dumanın isi o 8 1 Yanıtla
  • TUNÇ06: Normal fabrikalarda filitre yok ..çevreye saygı yok temizlik yok eeee ne bekliyordunuz ki.. 0 0 Yanıtla
  • Çevre kirliliği: Kar beyaz 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement