Kazakistan'ın büyümesine IMF yorumu - Son Dakika
Güncel

Kazakistan'ın büyümesine IMF yorumu

Kazakistan\'ın büyümesine IMF yorumu

NUR Uluslararası Para Fonu (IMF), Kazakistan Misyonu Değerlendirme Bildirgesi'nde, Kazakistan ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde büyüdüğünü bildirildi.

12.11.2019 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Uluslararası Para Fonu (IMF), Kazakistan Misyonu Değerlendirme Bildirgesi'nde, Kazakistan ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde büyüdüğünü bildirildi.

Kazakistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, IMF, Kazakistan Misyonu Üyeleri, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin'e ülkedeki ekonomik durumla ilgili uzman değerlendirme ve tahminleri içeren sonuç bildirgesi sundu.

Bildirgede, Kazakistan'da temel olarak petrol, inşaat ve hizmet sektörlerinin pozitif etkisiyle ekonomik büyümenin devam ettiği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Ön değerlendirmeler, büyümenin yılın üçüncü çeyreğinde hızlandığına işaret etmektedir. Hızlanmanın kilit unsurları, bütçe desteği, perakende kredilerde büyüme, petrol ve doğalgaz sektöründeki yatırım projeleri ve tüketim artışı nedeniyle devam eden yatırım faaliyetidir."

Başbakan Mamin de yaptığı değerlendirmede ülke ekonomisinin olumlu bir seyir gösterdiğini, bu yılın 10 ayında gayri safi yurtiçi hasılanın ise yüzde 4,4 büyüdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan'ın büyümesine IMF yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement