Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Trabzon'da

Türk dünyasının çağdaş klasik müzik eserlerini dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Trabzon'da sanatseverlerle buluştu.

20.01.2014 20:26  Güncelleme: 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dünyasının çağdaş klasik müzik eserlerini dünyanın farklı noktalarında dinleyicilerle buluşturan Karagandı Senfoni Orkestrası, Trabzon'da sanatseverlerle buluştu.

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) işbirliğinde, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konseri, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve çok sayıda davetli izledi.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, TÜRKSOY'un 20 yılı aşkın sürede Türk dünyasının kültür zenginliklerini paylaştırmak ve işbirliğini geliştirmek için çalışmalar yaptığını söyledi.

Kaseinov ise TÜRKSOY'un Türk dilini konuşan coğrafyasında dili, tarihi ve kültürü ortak olan halklar arasındaki kardeşliği güçlendirmek amacıyla kurulmuş uluslararası bir kültür ve sanat teşkilatı olduğunu belirtti.

Trabzon'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kaseinov, "Trabzon benim için özel bir şehir. Ben bu şehrin ve sizlerin fahri hemşehrisiyim. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ev sahipliğinde TÜRKSOY olarak birçok etkinlik düzenledik. Trabzon adeta Türk dünyası sanatçılarının, bilim adamlarının ve kültür elçilerinin buluşma noktasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yüzyılın en ünlü Türk bestecilerinin, Kazakistanlı şef Peter Gribanov'un şefliğinde seslendirildiği konserde, Azerbaycanlı opera sanatçısı Nigar Cabiyeva, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Selva Erdener ve diğer sanatçılar sahne aldı.

Türk dünyasının klasik müzik efsanelerini bir araya getiren konserde dinleyiciler, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan ve Tataristan'ın ünlü bestecilerinin eserlerini de dinleme fırsatı yakaladı.

Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Trabzon\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement