Kazakistan, Kovid-19'la mücadeleye destek veren Türk firmaya teşekkür etti - Son Dakika
Güncel

Kazakistan, Kovid-19'la mücadeleye destek veren Türk firmaya teşekkür etti

Kazakistan, Kovid-19\'la mücadeleye destek veren Türk firmaya teşekkür etti

NUR Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ülkesine destek veren Türk firmasına teşekkür etti.

22.04.2020 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NUR Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ülkesine destek veren Türk firmasına teşekkür etti.

Tileuberdi, Kovid-19'la mücadelede Kazak halkına verdiği desteklerinden dolayı YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan'a teşekkür mektubu gönderdi.

Mektubunda, Kazakistan ve Türkiye'nin köklü tarihe dayanan kardeş ülkeler olduğuna işaret eden Tileuberdi, "Bu kardeşlik sadece sözde değil, icraat ile kanıtlanırsa halklarımızın birbirine olan dostluğu da güçlenmeye devam edecektir." ifadesine yer verdi.

Tileuberdi, bu bağlamda firmanın Kazakistan'a gönderdiği tıbbi malzeme ve Türkiye'deki Kazak öğrencilerin dönmesine verdiği desteklerin kardeşliğin güzel kanıtı olduğunu vurguladı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Türk firmalarının ülkeye ilaç ve tıbbi malzeme gönderdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazakistan, Kovid-19'la mücadeleye destek veren Türk firmaya teşekkür etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı
    14:46 DEM Parti Seçim Stratejisiyle Kazandı

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, partinin seçim stratejisinin kazandığını ve Türkiye'nin yönünü belirlediğini söyledi. Hatimoğulları, ayrıca AKP ve MHP'nin taşımalı seçmenlerle belediyeleri ele geçirdiğini belirtti ve Kobane Davası'nın ertelenmesi çağrısında bulundu. Filistin ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement