Kazancı Yokuşuna Anlamlı Hediye - Son Dakika
Güncel

Kazancı Yokuşuna Anlamlı Hediye

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla her yıl Kazancı Yokuşu'nda yapılan anma töreni karanfillerle yinelendi.

01.05.2012 14:38  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla her yıl Kazancı Yokuşu'nda yapılan anma töreni karanfillerle yinelendi. 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'ndaki kutlamalarda hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'nda saygı duruşunda bulunuldu ve Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Kazancı Yokuşu ve Atatürk anıtı önündeki anma törenine DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Avukat Eşber Yağmurdereli ve çeşitli sendikaların üyeleri katıldı.

1 Mayıs 1977'deki kutlamalar sırasında hayatını kaybedenler için ilk önce Kazancı Yokuşu'nda saygı duruşunda bulunuldu. Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Ekici, başta 1 Mayıs 1977 olmak üzere değişik tarihlerdeki kutlamalarda yaşamını yitiren "1 Mayıs şehitlerine" olan borçlarını ödemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ekici, "Bundan sonra başta 1977, 1986 ve 1996'da 1 Mayıs'ta şehit olan yoldaşlarımızın katilleri bulunup hesap verene kadar ısrarımız devam edecek. Tüm şehitlerimize bıraktığınız mirasa sahip çıkanlar var. Siz rahat uyuyun diyorum" dedi.

ATATÜRK ANITINA 1 MAYIS ÇELENGİ

Kazancı Yokuşu'ndaki anma töreninin ardından DİSK Genel Başkanı Ekici, KESK Genel Başkanı Özgen, DSP Genel Başkanı Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve bir grup işçi, arama noktasından geçerek bariyerle çevrili olan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Anıta çelenk bırakıldıktan sonra KESK Genel Başkanı Özgen bir açıklama yaparak, 1 Mayıs'ı birlik ve dayanışma ruhuyla kutlamanın coşkusu içinde olduklarını söyledi. Özgen, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti. Özgen, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ın Türkiye'ye, dünya halklarına kardeşlik, barış ve özgürlük getirmesi temennisinde de bulundu.

(BB) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazancı Yokuşuna Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement