"Kazanmaktan Başka Çare Yok" - Son Dakika
Spor

"Kazanmaktan Başka Çare Yok"

"Kazanmaktan Başka Çare Yok"

Basketbol Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Dünya Kupası elemelerinde üst gruba küçük de olsa avantaj taşıyabilmek için galip gelmeleri gerektiğini söyledi, “İkinci tur daha zorlu olacak. Ağustos’ta toplanıp hazırlıklara başlayacağız” dedi.

24.06.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜMİT AVCI

Türk Basketbolu'nun yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan ve oyunculuk sonrasında önce A Milli Takım menajerliği görevini, ardından da Milli Takımlar Direktörlüğü'nü yürüten Haluk Yıldırım, Dünya Kupası elemelerinde oynanacak Ukrayna ve İsveç maçları öncesinde düşüncelerini MİLLİYET'e anlattı.

Yıldırım'ın özel açıklamaları şu şekilde:

Kazanacağız. Başka çaremiz yok. Özellikle Ukrayna maçı önemli. Onları yenersek üzerimize çıkma şansları kalmıyor. İsveç maçını da kazanacağımızı düşünüyorum. İsveç yenilgisi bize yakışmayan bir sonuçtu. Herkes bunun farkında. Ankara'da en iyi atmosferi yaratarak 4 galibiyet ile grubu tamamlayacağız.

'Kriz etkiledi'

2. tur daha zor olacak. Slovenya son Avrupa Şampiyonu. İspanya zaten bir ekol. 3. takım olarak gelmesini beklediğimiz Karadağ da tehlikeli. Sezon içinde hazırlanma şansı olmuyor, Euroleague'le FIBA arasında yaşanan kriz nedeniyle hangi takımla oynayacağımızı bilmiyoruz. Dolayısıyla bu maçlarda alacağımız 2 galibiyet ile üst tura avantajlı gitmek istiyoruz.

14-17 Eylül maçları için 13-14 Ağustos gibi takımı toplayıp en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. O dönem oyuncuların nasıl geleceğini bilemediğimiz için ciddi bir hazırlık yapmalıyız, bunun planlarını oluşturuyoruz.

'Seyirci büyük artı'

Ankara seyircisi özel bir seyirci. En son 2010'da müthiş bir atmosfer oluşturmuşlardı. Bu bizim önemli bir artımız.

Maalesef oyuncu havuzumuz geniş değil. Bazı isimleri mutlaka yazmak zorundasınız. Ama mesela Metin Türen geçen yıl ilk kez milli takımda oynadı. Bu sene Karşıyaka'da da gelişim gösterdi. Berk için de geçerli bu. Kartal ciddi atılım yaptı, kendisine güvenli ve fark yaratabilecek bir oyuncu. Metecan, Buğrahan gibi örnekler var. İnşallah havuz 40-50 oyuncuya çıkar.

Uzun vadeli bakıyoruz. 2019 Dünya Şampiyonası, 2020 olimpiyatlar mutlaka gitmemiz gereken organizasyonlar olmalı. Öncelikle hep oralarda bulunmayı, ardından madalya için yarışmayı hedeflemeliyiz.

'Bize güç kattılar'

NBA'de forma giyen Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ın gelişiyle güç kazandıklarının altını çizen Haluk Yıldırım, "İki oyuncumuz da milli formayı yeniden giymek için sabırsızlanıyorlar. Sezon içindeki görüşmelerimizde de bu istekli tavırlarını hissettirmişlerdi" diye konuştu.

Kafileye İlk kez katılan Wilbekin'i de değerlendiren Yıldırım, "Henüz 25 yaşında. Geçen yıl hem lige hem Eurocup'a damga vurdu. Onun aramızda olması önemli. Ben ilk kez bu ekibe katılacak olmasının da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta buradaki isimler de hep tanıdığı oyuncular. Devşirme sayımızı ikiye çıkarmak bize katkı getirecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Kazanmaktan Başka Çare Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement