Kazdağları 3. Ulusal Mutfak Günleri Festivali Yarın Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazdağları 3. Ulusal Mutfak Günleri Festivali Yarın Başlıyor

Balıkesir-Edremit Körfez Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kazdağları Ulusal Mutfak Günleri Festivali 11-12 Mayıs'ta yapılacak.

10.05.2017 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir- Edremit Körfez Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kazdağları Ulusal Mutfak Günleri Festivali 11-12 Mayıs'ta yapılacak.

Festivalde, Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanacak olan profesyonel mutfaklarda yemek tadımları yapılacak ve yöresel yemeklerin dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunulacak.

Dernek Başkanı Bahri Batur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 270 yarışmacının katılacağı festivalde ünlü mutfak şefleri ve aşçılardan oluşan jürinin görev yapacağını belirtti.

Herkesi festivale davet eden Batur, şunları kaydetti:

"Festivalimiz, açılış konuşmalarının ardından yemek tadımı ile başlayacak. Bireysel ve grup olarak yarışmalar yapılacak. Yarışmalar, yöresel ana yemek, yöresel tatlılar, sebze, meyve, şeker hamuru, makarna, tatlı, yılın altın şefi, Ege yemekleri, tavuk, liseler, balık, üniversiteler, yöresel ve kuzu kategorilerinde gerçekleştirilecek. 2 gün sürecek olan bu festivalimiz, Edremit Körfezi'nin ve Balıkesir'in tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Festivalimizin son gününde kupa ve madalya töreni gerçekleştireceğiz. Ardından, gala töreni yapılacak ve bu törende jüriyle sponsorlarımıza plaketler vereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kazdağları 3. Ulusal Mutfak Günleri Festivali Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement