KAZDAĞLARI'NDA MAHSUR KALAN 17 ASKER İLE 4 BELEDİYE İŞÇİSİ 16 SAAT SONRA KURTARILDI - Son Dakika
Güncel

KAZDAĞLARI'NDA MAHSUR KALAN 17 ASKER İLE 4 BELEDİYE İŞÇİSİ 16 SAAT SONRA KURTARILDI

BALIKESİR'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda Hava Radar Kıta Komutanlığı'ndaki nöbetin ardından ilçe merkezine dönüşte yolda mahsur kalan 17 askeri personel ile kendilerine yolu açmakta eşlik eden greyderdeki 4 belediye personeli, yaklaşık 16 saat sonra kurtarıldı.

09.02.2022 14:41  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Edremit ilçesi Kazdağı Milli Parkı'nda Hava Radar Kıta Komutanlığı'ndaki nöbetin ardından ilçe merkezine dönüşte yolda mahsur kalan 17 askeri personel ile kendilerine yolu açmakta eşlik eden greyderdeki 4 belediye personeli, yaklaşık 16 saat sonra kurtarıldı.

Kazdağı Milli Parkı'nın zirvesindeki Sarıkız mevkisi yakınlarındaki Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda nöbetleri sona eren 17 askeri personel, 3 araçla Edremit ilçe merkezine dönmek için, 4 kişilik Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bulunduğu greyder eşliğinde yola çıktı. Ancak komutanlıktan ayrıldıktan 2,5 kilometre sonra, Tozluca mevkisinde askerler ve belediye personeli tipiye yakalandı. Araçlarında mahsur kalan askerler, yardım talebinde bulundu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Saat 19.12'de gelen ihbarın ardından bölgeye AFAD, jandarma ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Gece boyu ekipler, bölgeye ulaşabilmek için hummalı bir çalışma yürüttü. Mehmetalan köyündeki Kazdağı Milli Parkı'nın giriş kapısında da Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Çalışmalar, sabaha kadar buradan yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları ve gece şartları nedeniyle mahsur kalanlara ulaşılamadı. Sabaha kadar telefonla personelin sağlık durumu hakkında sürekli bilgi alındı.

SON 500 METRE PALETLİ ARAÇLA AŞILDI

Havanın aydınlanmasıyla birlikte devreye Hava Kuvvetleri Komutanlığı girdi. Balıkesir 9'uncu Ana Jet üssünden havalanan bir helikopter, bölgeye giderek keşif yaptı. Havadan tahliye uygun olmayınca helikopter geri döndü. AFAD Daire Başkanlığı'na ait paletli araç, saat 11.15'te bölgeye ulaştı. Paletli araca alınan askeri personel ve belediye işçileri, 500 metre mesafedeki ekiplerin yanına getirdi. 17 asker ve 4 belediye personeli, araçlarla ilçe merkezine getirilmek üzere yola çıkarıldı.

VALİ ŞILDAK: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

İhbarın ardından hemen harekete geçtiklerini belirten Balıkesir Valisi Hasan Şıldak "Edremit ilçemizde dün akşam saat 19.00 itibarıyla bize ulaşan ihbar üzerine Kaz Dağı Milli Parkı'nın zirve noktada konuşlanmış olan Hava Radar Komutanlığı'mızın personelini taşıyan askeri araçların ve onlara yol açmak için bölgedeki Balıkesir Büyükşehir Belediyemi'ze ait yol ekiplerimizin içinde bulunduğu araçların ani başlayan yoğun tipi ve kar yağışı sebebiyle yolda mahsur kalmaları üzerine arama kurtarma faaliyetlerimizi yürüttük. İçişleri Bakanlığı'mızın genel koordinasyonu altında, özellikle AFAD Başkanlığı'mızın destekleri ve katkılarıyla bugün saat 11.15 sularında 17 askeri personelimize ve 4 belediye çalışanımıza sağlıklı bir şekilde ulaşmış olduk. Şu anda Edremit ilçemize onların nakillerini sağlıyoruz. Hepsinin sağlık durumu iyi. Bu müjdeli haberi de sizler vasıtasıyla duyurmuş olduk. Çalışmalar, gayet iyi bir koordinasyon içerisinde, İçişleri Bakanlığımızın da sürekli bilgilendirmesi suretiyle, iyi bir iş birliğiyle, kurumlarımızın destekleriyle gerçekleşti. Büyükşehir ve ilçe belediyemiz, AFAD ve jandarmamızın arama kurtarma ekipleri, Sağlık Müdürlüğü, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve buradaki bütün kamu birimlerimiz iyi bir koordinasyonla yoğun bir çalışma sarf ettiler. Olabildiğince kısa bir süre içerisinde yoğun kış şartlarının hüküm sürdüğü 1750 metre rakımlı Kazdağları'nın zirvesindeki personelimize ulaştık. Bizi memnun eden süreç tabii ki sonucun güzel olması. Sağlıklarıyla onlara ulaşmış olmamız. Onları aileleriyle, çalışma arkadaşlarıyla buluşturacak olmamız" dedi.

'AŞAĞISI GÜNLÜK GÜNEŞLİK AMA YUKARIDA KARLA KARŞILAŞIYORSUNUZ'

Kış şartlarında dikkatli olunması gerektiğini belirten Vali Şıldak "Burası 200-300 metre rakımlı bir nokta. Kaz Dağı Milli Parkı'mızın giriş noktası. Aşağıda günlük güneşlik bir hava var ama yukarıda tipi, fırtına, kar yağışıyla karşılaşıyorsunuz. Personelimizin bu zor durumunda başarılı bir çalışmayla kurtarılmış olmaları bizleri de son derece memnun etti. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Gece kısmi olarak, tabii yanlarında bulunduğu kadarıyla, araçları çalışır vaziyetteydi. Yakıtları yeterli oldu. Bu da Allah'ın bir yardımıyla bizim onlara ulaşmamamıza kadar olan sürede onların sıcak ortamda bulunmalarını sağladı ve hiçbirinin de ilk belirlemelere göre herhangi bir sağlık sorunu yok. Allah'a şükür. En kısa sürede de ilçemizde sağlık taramasından geçireceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Fatih Emrah Erdoğan- Abdulkadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-

KAZDAĞLARI\'NDA MAHSUR KALAN 17 ASKER İLE 4 BELEDİYE İŞÇİSİ 16 SAAT SONRA KURTARILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KAZDAĞLARI'NDA MAHSUR KALAN 17 ASKER İLE 4 BELEDİYE İŞÇİSİ 16 SAAT SONRA KURTARILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Göçer Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Sahne Aldı
    23:13 Ferhat Göçer Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Sahne Aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer sahne aldı. Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta gerçekleşen konserde katılımcılar şarkılara eşlik etti. Göçer'in performansını cep telefonlarıyla görüntüleyen dinleyiciler, konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu
    23:03 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonucu Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde bazı evlerde hasar oluştu. Deprem nedeniyle vatandaşlar panik yaşadı. Yelten köyünde 2 katlı bir evde büyük hasar oluştu, bazı evlerin duvarları zarar gördü. Vatandaşlar deprem anında büyük korku yaşadıklarını ve evlerinin zarar gördüğünü belirtti.


Advertisement