Kazdağları'nda Mahsur Kalan 5 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'nda Mahsur Kalan 5 Kişi Kurtarıldı

Kazdağları\'nda Mahsur Kalan 5 Kişi Kurtarıldı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nden Kazdağları'na çıkan, 1'i İranlı 5 kişi, Mıhlı Çayı'nda mahsur kaldı.

24.07.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Narlı Köyü'nden Kazdağları'na çıkan, 1'i İranlı 5 kişi, Mıhlı Çayı'nda mahsur kaldı. Jandarmadan yardım isteyen 5 kişi, Balıkesir ve Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri tarafından 32 saat sonra kurtarıldı.

Altınoluk Beldesi yakınlarındaki Narlı Köyü'ne 21 Temmuz'da gelen 52 yaşındaki Rıdvan Büyüktoraman, 22 yaşındaki Engin Erçin Baç, 32 yaşındaki Atilla Kumbaracı, 37 yaşındaki Atilla Egemen ve İranlı 33 yaşındaki Mehdi Bornak, Kazdağları'nda trekking yapacaklarını belirterek köy halkından bilgi aldı. Saat 17.00 sıralarında, tuttukları taksi ile Kazdağları'ndaki belli bir bölgeye kadar çıkan grup, Mıhlı Çayı'ndan yürüyerek denize inmek istedi.

Engebeli arazide uzun bir yürüyüş yapan ekip, uçurumla karşılaşınca dönmek istedi. Dönüş yolunun tehlikeli ve aşılmasının olanaksız olduğunu görünce, ertesi gün saat 20.00 sıralarında 'Alo 156' Jandarma ihbar hattını arayan 5 kişi, yardım istedi, yanlarındaki GPS cihazından bulundukları yerin koordinatlarını verdi. Bunun üzerine jandarma, Balıkesir ve Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleriyle irtibata geçti. Balıkesir'den 1 kurtarma aracı ve 7 kişilik ekip ile Çanakkale'den 1 kurtarma aracı ve 5 kişilik ekip belirtilen koordinata doğru harekete geçti. Ekipler, dün saat 04.00 sıralarında 5 kişiye Palamut Tepesi etekleri Sinan Boğuldu Mevkisi'nde ulaştı. Kurtarma ekiplerinin gözetiminde dağdan indirilen macera tutkunu 5 arkadaş, Ayvacık Devlet Hastanesi'ne götürülüp, sağlık kontrolünden geçirildi. Dağcıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'nda Mahsur Kalan 5 Kişi Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement