Kazdağları'nın Ünlü Efsanesi Sarıkız Anıldı - Son Dakika
Yerel

Kazdağları'nın Ünlü Efsanesi Sarıkız Anıldı

Kazdağları\'nın Ünlü Efsanesi Sarıkız Anıldı

Edremit’e bağlı Güre Mahallesi’nin Kavurmacılar mevkiinde yaşadığına inanılan Kaz Dağları’nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız için 26.’sı düzenlenen anma etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

16.08.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit'e bağlı Güre Mahallesi'nin Kavurmacılar mevkiinde yaşadığına inanılan Kaz Dağları'nın en bilinen efsanelerinden olan Sarıkız için 26.'sı düzenlenen anma etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kavurmacılar'da bir gün öncesinden 10 adet kurban kesilerek kazanlar dolusu yemekler ve şerbetler hazırlandı. Ardından Güre Merkez Cami İmamı Nurettin Yılmaz ve Güre İskele Cami İmamı Yılmaz Acar tarafından mevlit okundu. Okunan dualar ve namazdan sonra katılanlara yemek ve şerbet dağıtıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Sarıkız inanışının Edremit ve Kazdağları için önemli bir değer olduğunu belirterek, "Bugün yine binlerce yurttaşımızın katılımı ile dualar ve hayır yemeği ile Sarıkız'ı bir kez daha andık. Anma etkinliklerinin hazırlanmasına emeği geçen tüm arkadaşlarımı ve en önemlisi bugün buraya kadar gelerek hayrımıza katılan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Sarıkız Hayrına çok sayıda vatandaş katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazdağları'nın Ünlü Efsanesi Sarıkız Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement