Kazım Koyuncu Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kazım Koyuncu Anıldı

Kazım Koyuncu Anıldı

Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin önemli ismi Kazım Koyuncu, ölümünün 6'ıncı yıldönümünde mezarı başında anıldı.

25.06.2011 16:55  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin önemli ismi Kazım Koyuncu, ölümünün 6'ıncı yıldönümünde mezarı başında anıldı.

25 Haziran 2005'de hayatını kaybeden Kazım Koyuncu için öğle saatlerinde Hopa Belediye Parkı'nda toplanan yaklaşık 70 kişi, İnönü Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar, 'Kazım Koyuncu ölümsüzdür' , 'Kanser kaderimiz olmayacak', 'Nükleer santral istemiyoruz' sloganları atarak yürüdü. Hopa Halkevleri adına konuşan Kamil Ustabaş, Kazım Koyuncu'nun barış sever, demokrat bir sanatçı olduğunu belirterek, "İnsandı, devrimci bir sanatçıydı. Kazım Koyuncu'yu aramızdan Çernobil belası aldı. Kazım Koyuncu'yu kanserden kaybettik" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingi sonrasında yaşananları hatırlan Ustabaş, "31 Mayıs 2011 tarihinde bu meydanda Çernobil yoktu ama gaz vardı. Metin hocamızı da aramızdan aldılar. Kazım Koyuncu gibi Metin hocamızı da mahalle aralarında, çay tarlalarında anacağız" diye konuştu.

Grup daha sonra araçlarla Yeşilköy Köyü'ne gitti.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kazım Koyuncu'yu anma etkinliği Yeşilköy Köyü'nde mezarı başında yapıldı. Anma törenine Hopa'dan gelenlerin yanı sıra sanatçının annesi Hüsniye, babası Cavit, ağabeyi Hüseyin, ablası Canan ve kardeşi Niyazi Koyuncu, köy sakinleri ve arkadaşları ile Trabzon'dan gelen bir grup Trabzonspor taraftarı katıldı. Kazım Koyuncu'nun hayatını kaybettiği saat 12. 58'de mezarı başında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, Kazım Koyuncu'nun sevenleri, sanatçı hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Kazım Koyuncu'nun arkadaşı sanatçı Bayar Şahin, "Kazım'ı anılarımızda yaşatıyoruz. Onun anılarıyla yaşıyoruz. Beni özellikle etkileyen, Kazım Koyuncu adına dünyada horon günlerinin kutlanması oldu. Şarkı söylemek kolay ama burada bir şeyler söylemek zor. Boğazım düğümleniyor" dedi.

Törene katılan Batum Üniversitesi Tarih Profesörü Roin Malakmadze ise "Kazım Koyuncu yalnız Türkiye'nin değil Gürcistan'ın da evladı. Şarkıları, sesinden ritmine onu unutulmaz yaptı" diyerek duygularını dile getirdi.

Sanatçının ailesinin ve katılımcıların Koyuncu'nun mezarı başında dua etmelerinin ardından tören sona erdi. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazım Koyuncu Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement