Kazım Kurt 4 Yılın Hesabını Verdi - Son Dakika
Güncel

Kazım Kurt 4 Yılın Hesabını Verdi

Kazım Kurt 4 Yılın Hesabını Verdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı'nda 4 yıl boyunca yaptıkları proje ve çalışmaların hesabını verdi.

14.04.2018 13:50  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, her yıl gerçekleştirdiği 'hesap veriyoruz' toplantılarına, belediye başkanı seçilmesinin 4'üncü yılında '4. Yıl Faaliyet Değerlendirme Toplantısı' ile devam etti.

Turunç Otel'de gerçekleşen '4. Yıl Faaliyet Değerlendirme Toplantısı'na CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel'in yanı sıra demokratik kitle örgütleri, meslek odaları temsilcileri ile sendika başkanları ve muhtarlar katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Başkan Kurt, 4 yılın hesabını verdi.

Toplantıda; katılımcılara Odunpazarı Belediyesi'nin 4 yıl boyunca gerçekleştirdiği projelerin yer aldığı kitap ile çeşitli gerekçelerle engellenen proje ve hizmetlerin belgeleriyle yer aldığı 2 ayrı kitap dağıtıldı.

BAŞKAN KURT GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KONUŞMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Odunpazarı Belediyesi'nin 4 yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları sizlerle paylaşacağımız değerlendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

Odunpazarlı hemşehrilerimizle 4 yılda çok büyük işler başardık. Katılımcılığın, demokrasinin,

örgütlenmenin ne olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdik. Odunpazarı'nda sosyal demokrasiyi her alanda egemen kıldık.

2018 yılındayız ve 2018 yılında belediyecilik, artık klasik belediyecilik olmaktan çıktı. Bizim amacımız sosyal demokrat, toplumcu, katılımcı bir belediye yaratmak. Bunu yaratırken bütün demokratik kitle örgütleriyle işbirliği içindeyiz. Pek çok çalışmamızı demokratik kitle örgütleri ile birlikte yapıyoruz. Hatta bu demokratik kitle örgütlerinin bu işlerin önüne geçmesi gerektiğini savunuyoruz.

4 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaların hepsinde Odunpazarlı hemşehrilerimizin sesine kulak verdik, çoğu zaman da onların sesi olduk. Bugün gelinen noktada Odunpazarı'nda yaşanan büyük değişim 7'den 70'e tüm insanların yüzlerini güldürüyor, umutlarını arttırıyor. Odunpazarlı hemşehrilerimiz geleceğe daha umutla bakıyor. Biz, Odunpazarı Belediyesi'ni sosyal demokrat, şeffaf, katılımcı, halkçı bir anlayışla yönetiyoruz.

Çalışmalarımızda her zaman toplumun dezavantajlı gruplarına öncelik tanıdık. Özellikle kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar ve yoksullar ile ilgili dikkat çeken çalışmalara imza attık.

Görme engelli bireyler için bina girişi ve tüm katlara 'hissedilebilir yüzey' yerleştirdik. Binadaki tabelaları onların da okuyabileceği gibi değiştirdik. Belediye de çalışan personelin işitme ya da konuşma engelli bireyler ile daha rahat iletişim kurabilmesi için belediye personeline işaret dili dersleri verdik. Her müdürlükten en az bir personelimiz işaret dili biliyor. Gün Sazak Caddesi'nde 6 bin 985 m2'lik bir alana Engelsiz Park yaptık. Ayrıca ilçe genelinde yapılan birçok parkta engelli bireyler için yapılmış özel alanlar bulunuyor.

Odunpazarı Belediyesi olarak, engelli bireyler ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli bireyler için hayata geçirmeye hazırlandığımız projelerden biri de "Engelsiz Kültür Sanat Merkezi". Seramik Park'ta yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi'nde çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Çocuklar bu atölyelere aileleri veya öğretmeleri ile gelirken; bu atölyelerde dans, halk oyunları, seramik, el sanatları ve spor gibi grup etkinlikleri yapılacak. Kütüphane ve kafeteryası da olacak olan Engelsiz Kültür Sanat Merkezi, engelli bireylere istihdam da sağlayacak. Engelsiz Kültür Sanat Merkezi'nde aynı zamanda engelli ailelerine psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek.

Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin aydınlık geleceği. Onların eğitimi Türkiye için hayati önem taşıyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bizler bunun bilincindeyiz ve bu nedenle de Türkiye'nin aydınlık yarınlarına yatırım yapıyoruz. Ihlamurkent Oyunpazarı Kreş ve Gündüz Bakımevi, Emek Oyuncak Kütüphanesi, Zeytindalı Çocuk Merkezi, Atiye Aykanat Çocuk Kütüphanesi ve Nar Tanem Oyun Evinde; çocukların sosyalleşmelerine, gelişimlerine katkı sağlayacak programlar uyguluyoruz. Çocuklarımız haklarını öğrenebilsinler diye Resimli Çocuk Hakları Kitabı hazırladık. Bu kitabı hem Eskişehir'de hem de Türkiye'nin birçok ilinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çocuklara ulaştırdık. Çocukların gelişimi ve sosyalleşmesi

için Çocuk Sinema Günleri, Çocuk Tiyatro Oyunları gibi birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz.

Satrancın çocukların zihinsel gelişimindeki öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle Çocuk, Halk ve Gençlik Merkezlerinde çocuklara satranç öğretiyoruz ve satranç turnuvaları düzenliyoruz.

Çocuklar, yaz aylarını daha verimli geçirsin; tatil yaparken de kendilerini geliştirsin diye Spor İşleri Müdürlüğümüz spor okulları açıyor. Voleybol, basketbol, futbol, taekwando gibi çok sayıda branşta açtığımız yaz ve kış okullarına binin üzerinde çocuğumuz katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazım Kurt 4 Yılın Hesabını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement