Kazım Kurt'un Desteği Kadınlara Güç Veriyor - Son Dakika
Güncel

Kazım Kurt'un Desteği Kadınlara Güç Veriyor

Kazım Kurt\'un Desteği Kadınlara Güç Veriyor

Kadınların ev ekonomisine katkı sunmaları için faaliyete geçirilen OKEP, havaların ısınması ile yaz sezonunu açtı.

25.04.2018 14:01  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı" fikrini benimseyen Odunpazarı Belediyesi; 'Odunpazarı Belediyesi Kadın El Sanatları Pazarı' (OKEP) ve 'Odunpazarı Kadın Kooperatifi' ile kadınların sosyal ve ekonomik platformda aktif olarak yer almalarına destek oluyor.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Odunpazarı Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda el emeği göz nuru eserlerini satan kadınlar için Odunpazarı Belediyesi yeni masa ve sandalye getirdi. Ürünlerde kullanılmak üzere kadınlara etiket hazırlayan Odunpazarı Belediyesi, örnek bir tutum sergileyerek satışlarda kullanılması için doğa dostu geri dönüşebilen karton poşetler temin etti. Yaptıkları satışlardan elde ettikleri para ile çocuğunu okutan, sigorta primini yatıran, ev ekonomisine katkı sunan kadınlar, yaşadıkları mutluluğu anlatarak Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti ve "Desteğiniz bize güç veriyor" dedi.

KAZIM KURT BİZE HER ZAMAN DESTEK VERİYOR

Yasemin Kezban Dalbudak, onlarca OKEP'li kadından biri. Eşinden ayrı olan Dalbudak, burada kazandığı para ile aile bütçesine katkı sunduğunu anlattı. Odunpazarı Belediyesi'nin kendilerine yeni masa ve sandalye getirdiğini beliren Dalbudak, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür etti. Başkan Kurt'un kendilerine her zaman destek olduğunu kaydeden Dalbudak, "Ellerinden gelen katkıyı sunuyorlar.

Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bize her zaman destek veriyor. Burada uyumlu bir şekilde arkadaşlarla satış yapmaya çalışıyoruz" dedi.

DESTEĞİNİZ BİZE GÜÇ VERİYOR

7 yıldır Tarihi Bölge'de kurulan OKEP çadırında satış yaptığını söyleyen Sebahat Vardar, "Eşim emekli. Buradan kazandığım para ile aile ekonomisine destek sunuyorum. Çok mutluyum" diye konuştu. Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının kendilerine çok iyi davrandığını anlatan Vardar, Başkan Kurt'a teşekkür ederek, "Desteğiniz bize güç veriyor" dedi.

EV KADINI OLARAK KENDİ BÜTÇEMİZİ KENDİMİZ SAĞLIYORUZ

3 yıldır OKEP çadırlarında satış yaptığını anlatan Hülya İşcan, buradan kazandığı para ile sigorta primlerini yatırıyor. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu sezon Odunpazarı Belediyesi'nin kendilerine etiket ve doğa dostu karton poşet temin ettiğini söyleyen İşcan, "Başkanımıza çok teşekkür ederim. Poşetlerimiz, etiketlerimiz var. Poşetlerimiz de doğa dostu. Naylon poşetler çevreye zarar veriyor. Başkanımız bu konuda duyarlı olduğu için artık doğa dostu poşetlerle satış yapıyoruz. Odunpazarı Belediyesi'nin bize tanıdığı bu imkânlardan çok memnunuz. Ev kadını olarak kendi bütçemizi kendimiz sağlıyoruz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Teşekkür ederiz" diye konuştu.

KENDİ EL EMEĞİMİ SATMAK BENİ MUTLU EDİYOR

9 senedir OKEP çadırlarında satış yaptığını dile getiren Emine Çalışkan, sağlık sorunları nedeniyle sadece yaz aylarında satış yapabildiğini ifade ediyor. OKEP'de satış yapmaya hobi olarak başladığını kaydeden Çalışkan, "Çok mutlu oluyorum. Bizlere bu imkanı tanıyanlara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aile bütçeme katkı sunuyorum. Kendi el emeğimi satmak beni mutlu ediyor" dedi.

BİZ BURADA MUTLUYUZ

5 yıldır OKEP çadırlarında satış yapan Miaset Tınmazsoy, "Özgün tasarımlarımı yapıyorum. Buradan kazandığım para ile kızımı okutuyorum. Evime büyük desteği var. Yeni masa ve sandalyelerimiz geldi. Bize bu imkanı sağladığı için Başkanımız Kazım Kurt'a çok teşekkür ediyoruz. Buraya düzen geldi. Biz burada mutluyuz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazım Kurt'un Desteği Kadınlara Güç Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement