Son dakika... Kazlarına çocukları gibi bakıyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika... Kazlarına çocukları gibi bakıyor

Son dakika... Kazlarına çocukları gibi bakıyor

Son dakika gelişmesine göre ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, Hanife Balaban(60) "Limon" ve "Portokal" adını verdiği kazlarına çocukları gibi bakıyor.

05.10.2020 08:16  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, Hanife Balaban(60) "Limon" ve "Portokal" adını verdiği kazlarına çocukları gibi bakıyor. Hanife Balaban eğittiği kazlarının su deposunu kendilerinin açıp suyla serinlediklerini, kazlarıyla arasında bir bağ oluştuğunu söyledi.

Ereğli'ye bağlı Yazıcılar köyünde çiftçilik yapan Hanife Balaban, iki adet kaz yumurtası satın aldı. Hanife Balaban, kuluçka makinesine koyduğu yumurtalardan iki adet kaz elde etti. Kazlara, yavruyken evinin içinde bakan Hanife Balaban, bir süre sonra kazlara kümes yaptı. Hanife Balaban, "Portakal" ve "Limon" adını verdikleri kazlara çocukları gibi bakmaya başladı. Kazlar da zamanla bağlandıkları Hanife Balaban'ın peşinden bir an olsun ayrılmamaya başladı. Hanife Balaban'ın eğittiği kazlar, evin önündeki su deposunun vanasını kendileri açarak suyla serinlemesi görenlere tebessüm ettiriyor.

Hanife Balaban, kazlarıyla arasında ayrı bir bağ oluştuğunu belirterek, "Çok merak ediyordum kaz beslemeyi. Yumurta buldum bir yerden. İki tane çıktı. Onları eğittim. Evdeyken bazen su veremiyordum. Su içmeyi öğrettim. Kendileri suyu açıp içiyorlar. Derelere götürdüm. Piknik yaparken götürdüm. Derede yüzdürdüm. Aynı bir insan gibi her işlerini kendileri görüyorlar. Hiçbir şeye zararları yok. Yemlerini yiyip, sularını içiyorlar" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika... Kazlarına çocukları gibi bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement