Kazlıçeşme Meydanı'nda Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Kazlıçeşme Meydanı'nda Nevruz Kutlaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda nevruz kutlandı.

22.03.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kazlıçeşme Meydanı'nda nevruz kutlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kutlamada yaptığı konuşmada, uzun soluklu bir mücadelenin sonunda Türkiye'de tarihinin yeniden yazılmaya başlandığı günlere gelindiğini belirtti.

Edirne'den Hakkari'ye kadar ülkenin her köşesinde istedikleri şekilde yaşam inşa etmenin yolunun "el ele vermek, omuz omuza direnmek, ezilenler olarak tek yürek olmaktan" geçtiğini ifade eden Demirtaş, kendilerini iktidar gücüyle ve devlet imkanlarıyla ezmeye çalışanlar olduğunu savundu.

Kimin barıştan kimin çatışmadan yana olduğunun netleştiğini kaydeden Demirtaş, "Bu nevruz, ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin tekçiliğe, ırkçılığa, diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır" dedi.

Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakmayın öyle 'Türkiye benden sorulur, Türkiye'de tek adam benim' diyenlere. Sen teksin, doğru. Yalnız, tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen tek başınasın. Türk'ü, Kürt'ü, Alevisi, Sünnisiyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Ermenisiyle biz milyonlarız, sen teksin. 7 Haziran bizim geleceğimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür. Özgürce, kardeşçe, kimsenin kimseden korkmadığı, nefret etmediği, kucaklaştığımız ve kardeşleştiğimiz bir gelecekten yana mı olacağız, yoksa tek adam diktatörlüğüne, sultanlığa mahkum mu olacağız? 7 Haziran öncelikle bunun seçimidir. Sandıktan çıkan sonuçlar ülkenin barışına hizmet edecek."

"Bu ülkede barışı sağlayacağız"

Ülkeyi yönetenlerin tahrikte bulunduğunu savunan Demirtaş, "Söylemleri, açıklamaları görüyorsunuz. Şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum ki; asla ama asla korkuya, paniğe gerek yok, ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de biz bu ülkede barışı sağlayacağız. 10 madde olmaz diyenler, anadil olmaz diyenler, siz isteseniz de istemeseniz de bu ülkede barış olacak. Siz o 10 maddeyi kabul etmediniz savaşı körükleyecek halimiz yok. Biz barışı sizin için yapmıyoruz, kusura bakmayın" diye konuştu.

"Karamsarlığa yer vermeyeceğiz"

"Barış senin iki dudağının arasında değil, olmayacak" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Barışı arayanlar Cumhurbaşkanının ağzının içine bakmasınlar, gençlerin gözündeki ışığa, anaların yüreğindeki, dudağındaki dualara baksınlar. Umutsuzluğa, karamsarlığa yer vermeyeceğiz. Silahların, savaşın ve şiddetin devre dışı kalacağı nihai barışa doğru umutların arttığı bugünlerde karamsarlığa yer vermeyeceğiz. Biz barışı, demokrasiyi herkesten fazla istedik diye bize saldıracaklar. AKP'yi durdurabilecek tek güç olduğumuz için elbette ki bize saldıracaklar. Bütün bunlara karşı sabırlı olmamız lazım. Bütün bu saldırılara karşı sükunetle, akılla, akılcılıkla cevap vermemiz lazım. Provokasyon yapmak isteyenlere, seçim sürecini sabote etmek isteyenlere asla prim vermeyin."

HDP'nin ezilenlerin, yoksulların, kadınların, gençlerin kendini iktidara taşıma aracı olduğunu belirten Demirtaş, 2016 yılındaki nevruzda artık barış sürecini değil, barışın kendisini konuşmayı umduğunu sözlerine ekledi.

Notlar

Kazlıçeşme Meydanı'na nevruz kutlamaları için vatandaşlar sabah erken saatlerde gelmeye başladı. Ellerinde HDP flamaları ile Kazlıçeşme'ye gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçerek kutlama alanına girdi.

Bölgede güvenlik önlemi alındığı dikkati çekerken, kutlama süresi boyunca Kennedy Caddesi de trafiğe kapatıldı. Kutlamalarda zaman zaman yaşanan izdiham nedeniyle fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Grup Munzur tarafından konser verilirken, vatandaşlar davul zurna eşliğinde halaylar çekerek nevruzu kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kazlıçeşme Meydanı'nda Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement