Kbt'den Kültür ve Sanat Yılında Dört Oyun - Son Dakika
Yerel

Kbt'den Kültür ve Sanat Yılında Dört Oyun

Kbt\'den Kültür ve Sanat Yılında Dört Oyun

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yapımının tamamlanmasıyla salon sıkıntısı çözülen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), ilk kez bir sezonda 4 oyun sahneleyecek.

09.01.2012 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin yapımının tamamlanmasıyla salon sıkıntısı çözülen Kepez Belediyesi Tiyatrosu (KBT), ilk kez bir sezonda 4 oyun sahneleyecek.

Abdullah Sürekli'nin genel sanat yönetmenliği görevine getirilmesinin ardından kurumsal bir kimlik kazanan KBT, yeni sezonda 4 oyunla perdelerini açıyor. Kepez'de tiyatro günleri, Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Abdullah Sürekli'nin yönettiği iki perdelik 'Hacıyatmaz' oyunu ile 13 Ocak'ta seyircili genel provasıyla başlıyor. Oyunun ilk gösterimi ise Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde 14 Ocak'ta yapılacak. Hüseyin Erdoğan'ın yazdığı ve yönettiği, Abdullah Sürekli'nin oynadığı, müziğini İhsan Kılavuz'un yaptığı 'Yunus Emre Aşk Ateşi' adlı tek kişilik oyun da 28 Ocak'ta tiyatroseverlerle buluşacak.

BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN YİNE SAHNELENECEK

KBT, yeni sezonda çocukları da unutmadı. Tülin Tümtürk Yılmaz'ın yazdığı ve yönettiği tek perdelik çocuk oyunu 'Ağaç Ev' ise 21 Ocak'ta sahnelenecek. KBT, geçtiğimiz sezon seyirci rekoru kıran,Türk Tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un eseri olan ve Abdullah Sürekli'nin yönettiği 'Buzlar Çözülmeden' oyununu bu sezonda da izleyicilerle buluşturacak. Oyunun ilk gösterimi, 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Dört oyunda haftanın iki günü, 28 Mayıs tarihine kadar, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nin 500 kişilik salonunda sahnelenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, KBT'nin, Kepez'in kültür ve sanat şehri kimliğine yaraşır bir program hazırladığını söyledi. KBT'nin amatör ruhla profesyonel işlere imza attığını belirten Başkan Tütüncü,"Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli başta olmak üzere, KBT'nin diğer personeli ve oyuncularını özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum" diye konuştu. Başkan Tütüncü, Antalyalıları ve Kepezlileri, şehrin en şık kültür merkezinde sahnelenecek olan

birbirinden güzel dört oyunu, izlemeye davet etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbt'den Kültür ve Sanat Yılında Dört Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement