Kbü'de Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu Eğitimleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kbü'de Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu Eğitimleri Başladı

Kbü\'de Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu Eğitimleri Başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çelik Enstitüsü ile Türk Yapısal Çelik Derneği ve ECCS Akademi'nin ortak organizasyonluğunda, KARDEMİR A.Ş.'nin desteği ile gerçekleştirilen 'Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu' başladı.

17.09.2013 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çelik Enstitüsü ile Türk Yapısal Çelik Derneği ve ECCS Akademi'nin ortak organizasyonluğunda, KARDEMİR A.Ş.'nin desteği ile gerçekleştirilen 'Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu' başladı.

KBÜ Çelik Enstitüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurs iki gün sürecek olup KARDEMİR A.Ş çalışanları ile Üniversite mensuplarına verilecek.

Liége Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Fire Design of Steel Structures kitabı yazarlarından Prof. Jean Marc Franssen tarafından verilen kursun ilk gününde Prof. Franssen; bina inşaatlarında kullanılan yapı malzemelerinin ve yapı geometrisinin yangın esnasındaki davranışları, Eurocode'ların birbirleriyle olan ilişkileri, emniyet gereksinimleri ve hesap kurallarının karşılaştırılması, yangın dayanımının tanımı, genel ya da eleman bazında analiz, sıcaklığa bağlı etkenler, çelik elemanların yüzeylerindeki ısı transferi, farklı zaman sıcaklık eğrileri, doğal yangın modelleri, bölge modelleri, yerelleştirilmiş yangın modelleri, parametrik yangın modelleri, bölge modelleri, CFD modelleri, çözülmüş örnekler, mekanik etkiler, yangın durumunda, yük kombinasyonları, sıcaklığa bağlı analizler, çeliğin sıcaklığa bağlı özellikleri, korunmasız çelik kesitlerde sıcaklık artışı, korunmuş çelik kesitlerde sıcaklık artış konuları hakkında kursiyerleri bilgilendirdi.

Prof. Jean Marc Franssen kursun ikinci gününde ise, mekanik analizler, genel hesap modeli, genel hesap modelinin önemli özellikleri, örnek durum çalışması hakkında eğitimler verecektir.

Yarın tamamlanacak olan 'Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu'nun sonunda tüm katılımcılara eğitim sertifikası verilecek. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kbü'de Çelik Yapıların Yangın Tasarımı Kursu Eğitimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement