Kbü'de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kbü'de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) özel yetenek sınavı yapıldığı bildirildi.

08.08.2018 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) özel yetenek sınavı yapıldığı bildirildi.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Hasan Doğan BESYO Antrenörlük Eğitimi ile Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerine toplam 90 öğrenci alınacağı belirtildi.

Sınavlara 239'u erkek, 122'si kız olmak üzere toplam 361 aday öğrencinin başvurduğu ifade edilen açıklamada, bitirme zamanının uluslararası testlerde kullanılan elektronik bir kronometre ile ölçüldüğü ve 7 farklı istasyondan oluşan sınavda koordinasyon testi ile öğrenci adaylarının beceri, çabukluk ve hareketliliğinin ölçüldüğü kaydedildi.

Sınavların sonucunun adayların Temel Yetenek Testi (TYT) puanı, ortaöğretim başarı puanı ve koordinasyon parkurundan alacağı puanlar hesaplanarak belirleneceği aktarılan açıklamada, adayların teknik yeterlilikleri ve hızlarının tespit edildiği test bataryasında, ayrıca her bir öğrencinin performansının kameraya kaydedildiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kbü'de Özel Yetenek Sınavı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement