Kbü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Kbü'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Gelişen Çocuk Kulübü tarafından "Çocuk Cerrahisi ve Siber Hastalıklar" konferansı düzenlendi.

04.05.2018 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Gelişen Çocuk Kulübü tarafından "Çocuk Cerrahisi ve Siber Hastalıklar" konferansı düzenlendi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Çiftçi, bilgisayar ile çocuk arasındaki ilişkilerden kaynaklanan problemlerin sadece psikolojik değil bazı fiziki problemler de oluşturduğunu söyledi.

Son 10 yılda bilgisayar kullanımına bağlı fiziksel sorunların artmaya başladığını ve cerrahi operasyon yapılması gereken durumlar oluşmaya başladığını ifade eden Çiftçi, "Şu aralar medyanın da gündeminde olan çocukların aşırı bilgisayar kullanımından kaynaklı psikolojik bozuklukların yanında birçok fiziksel hastalık da oluşabiliyor. Çocukları bilgisayardan ayırmak zor. Bilgisayara bağlı kalan çocuklarda, yetişkin yaşlarda görülebilecek hastalıkların görülme oranı hızla artıyor." diye konuştu.

Obezitenin de uzun süre sağlıksız bilgisayar kullanımının sonucu oluşabileceğine dikkat çelen Çiftçi şöyle konuştu:

"Obezite, fazla hareket etmeden hareketsiz yaşamdan kaynaklıdır. Sürekli bilgisayar başında olan birisi, hareketten kaçındığı için obeziteyle karşılaşabilir. Monitör başında sürekli kalmak çocuklarda yeme bozuklarına sebep oluyor, doyma hissi oluşmuyor. Sürekli yiyor ama yediğinin farkında değil. Bir problem de yeme alışkanlıkları değişiyor. Bütün bunlar obeziteyle ilgili sorunları karşımıza getiriyor."

Hemşirelik Haftası

KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Haftası kutlandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, etkinlikte yaptığı konuşmada, kısa süreli bir yoğun bakım geçmişi olduğunu ve orada hemşirelerin gayretli çalışmalarına şahit olduğunu belirtti.

Hemşirelerin yoğun bakımda her hastayla tek tek şefkatle ilgilendiğini ve kendisinin hemşireleri gıpta ile izlediğini anlatan Rektör Polat, "Hemşirelik herkesin yapabileceği bir iş değil. Sizi ve tüm hemşireleri özverilerinizden dolayı kutluyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement