Kck Operasyonunda Apo'nun Avukatlarına Baskın - Son Dakika
Güncel

Kck Operasyonunda Apo'nun Avukatlarına Baskın

Kck Operasyonunda Apo\'nun Avukatlarına Baskın

Terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya (Kürdistan Toplulukları Birliği) yönelik bir çok ilde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı ve gözaltına alınanların sayısı 50'yi geçti.

22.11.2011 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'ya (Kürdistan Toplulukları Birliği) yönelik bir çok ilde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı ve gözaltına alınanların sayısı 50'yi geçti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Bursa'da yapılan operasyonlarda, Abdullah Öcalan'ın avukatları da gözaltına alınarak ev ve işyerlerinde arama yapıldı, bilgisayarlar ve bazı belgelere el konuldu.

İstanbul ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü operasyonlar bu sabah eş zamanlı gerçekleştirildi. Diyarbakır, Batman ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde sabah erken saatlerde aralarında BDP ilçe başkanları, parti yöneticileri ve daha önce Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Diyarbakır Barosu'na kayıtlı Fuat Coşacak, Nuri Demir ve Baran Pamuk'ın da bulunduğu bir çok yere baskın yapıldı. Aramalar sırasında, bir çok bilgisayar ve evraka incelenmek üzere el konuldu. Sadece Diyarbakır'da 35 kişi gözaltına alındı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, olayı öğrenince Diyarbakır merkez Bağlar İlçe binasına geldi ve aramalar çalışmalarını izledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, şimdiye kadar kendisine ulaşan bilgilere göre 3 avukatın evinde arama yapıldığı ancak bu sayının 7 veya 8'e çıkabileceğini söyledi. Başkan Aktar, "Bana gelen bilgiye göre şimdiye kadar Fuat Coşacak, Nuri Demir ve Baran Pamuk adlı üyelerimizin evinde aramalar yapıldı. Evlerindeki aramalardan sonra büroları da aranacak. Ben de şimdi net bilgi almak için bu arkadaşlarımızın işyerine gideceğim" dedi.

Bursa'DA OPERASYON

Bursa'da da KCP operasyonu, diğer illerdeki gibi sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Daha önce Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Ayşe Batumlu ve Mehmet Deniz Büyük'ün evlerinde ve bürolarında polis arama yaptı.

12 Haziran genel seçimlerinde BDP'nin desteğiyle bağımsız milletvekili adayı olan ancak kazanamayan Mehmet Deniz Büyük ile İnsan Hakları Derneği'nde görev alan Batumlu'nun gözaltına alındıkları ve sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.

BDP Batman İL BAŞKANI GÖZALTINDA

Batman kent merkezinde avukat Mehdi Öztüzün'ün Belde Mahallesi Mereto Caddesi üzerindeki evine Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri tarafından baskın düzenlendi. 2 hafta önce BDP'nin olağan kongresinde İl Başkanı seçilen Mehdi Öztüzün, evinde yapılan aramalardan sonra gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, 204-2005 yılları arasında DEHAP Batman İl Başkanlığı görevini yapmıştı.

SADAK'IN OĞLUNUN EV VE İŞYERİ ARANDI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de Hakzan Sadak ve Veysel Vesek adlı 2 avukatın evine eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında evde bulunan bilgisayar ve bir çok evraka el konulurken, her iki avukatın işyerinde yapılan aramalar sonucu Sadak ve Vesek, gözaltına alındı. Avukat Hakzan Sadak'ın, Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın oğlu olduğu ve Veysel Vesek ile birlikte çeşitli tarihlerde Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır, Batman ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yoğunlaşan KCK operasyonlarında aramaların devam ettiği ve gözaltına alınanların da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanacakları belirtildi

Mehmet TÜRK- Canan ALTINTAŞ- Hüseyin TÜCCAR- Arif ASLAN- Serdar SUNAR- Faik KAPLAN/Batman, Şırnak, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Operasyonunda Apo'nun Avukatlarına Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement