Kck Soruşturmasında "Serbest Bırakma Kararına" İtiraz Var - Son Dakika
Güncel

Kck Soruşturmasında "Serbest Bırakma Kararına" İtiraz Var

Kck Soruşturması'nı yürüten İstanbul Özel Yetkili Başsavcılığı aralarında eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasını istiyor.

29.11.2011 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kck Soruşturması'nı yürüten İstanbul Özel Yetkili Başsavcılığı aralarında eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasını istiyor. Savcılık 9 kişiden 8'i için verilen "serbest bırakma" kararı" na itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında avukatların da bulunduğu 43 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi sevk edilen şüphelilerden 9'unu serbest bıraktı. Savcılık, mahkemenin serbest bıraktığı 9 şüpheliden 8'ine itiraz etti.

Soruşturmayı yürüten savcılık, eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Fırat Aydınkaya, Mehmet Ayata, Nevzat Anuk, Nezahat Paşa, Sabahat Zeynep Arat ile Yalçın Sarıtaş'ın tutuklanmasını istedi. İtirazı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değerlendirecek.

Savcılık, mahkeme tarafından serbest bırakılan ve 4.5 aylık hamile olduğu öğrenilen Ayşe Batumlu konusunda ise bir itirazda bulunmadı. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Soruşturmasında 'Serbest Bırakma Kararına' İtiraz Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement