KDC'de barış gücü askerlerini protesto eden göstericilere biber gazıyla müdahale - Son Dakika
Güncel

KDC'de barış gücü askerlerini protesto eden göstericilere biber gazıyla müdahale

KDC\'de barış gücü askerlerini protesto eden göstericilere biber gazıyla müdahale

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda yabancı güçlerin çekilmesini isteyen göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti.

18.01.2023 22:02  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusunda yabancı güçlerin çekilmesini isteyen göstericilere polis biber gazıyla müdahale etti.

İsyancı 23 Mart Hareketine (M23) karşı konuşlanan Doğu Afrika Topluluğu (EAC) barış gücü askerlerinin çekilmesini isteyerek Goma'da sokağa inen göstericileri, polis biber gazıyla dağıttı.

Protesto sonrasında bazı göstericiler ve gazeteciler gözaltına alındı.

Kenya, Uganda, Burundi ve Güney Sudan gibi ülkelerden gelen EAC askerlerinin hiçbir şey yapmadığını savunan göstericiler, ülkelerinin Balkanlaştırılmaya çalışıldığını iddia etti.

KDC'nin doğusunda saldırılarını geçen yıl artıran M23, bölgede yaşayan binlerce sivilin yerinden edilmesine ve Ruanda ile KDC arasında krize neden olmuştu.

KDC hükümetinin Ruanda tarafından desteklendiğini ileri sürdüğü M23, geçen yıl Angola'da bölge ülkeleri liderleri arasında varılan anlaşma sonrası bazı bölgelerden çekilmişti.

Kuzey Kivu eyaletinin başkenti olan ve Ruanda sınırında bulunan Goma'da daha önce Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin çekilmesi için de protestolar yapılmıştı.

KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırılarına ve çatışmalarına sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KDC'de barış gücü askerlerini protesto eden göstericilere biber gazıyla müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement