Kdz. Ereğli'de "Evde Bakım Projesi" hayat buldu - Son Dakika
Yaşam

Kdz. Ereğli'de "Evde Bakım Projesi" hayat buldu

Kdz. Ereğli\'de "Evde Bakım Projesi" hayat buldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Evde Bakım Projesi' kapsamında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik bakım hizmeti sürüyor.

02.07.2021 16:37  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Evde Bakım Projesi' kapsamında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik bakım hizmeti sürüyor.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan proje, yalnız olarak yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara, modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı esas almak üzere hazırlandığı belirtildi. "2021 Yılı Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi" kapsamında, ilçede tespit edilen engelli ve yaşlı 30 vatandaşa evde bakım hizmeti verilmeye başlandı. Proje kapsamında ilçede bakıma muhtaç, engelli, yaşlı vatandaşların tespiti yapıldı. Görevli personelce evlerine gidilerek her türlü temizlik, tıraş, tırnak bakımı, diğer bakımlar gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Bu doğrultuda Pandemi kurallarının da esnetilmesi ile birlikte Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri ve mahalle muhtarı ile birlikte Süleymanlar Mahallesindeki Elif- Muharrem Kurt'un evine ziyaret gerçekleştirildi. 199 bin 40 TL bütçeli proje kapsamında, Vakıf personeli ile birlikte üç kişi de istihdam edildiği öğrenildi. 2017-2018-2019-2020 yıllarında uygulanan proje 2021 yılında da uygulanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında ayrıca vakfa 4+1 kişilik kiralık araç kazandırıldı. Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderilerek çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Proje kapsamında yaşlı vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirerek Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'na teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kdz. Ereğli'de 'Evde Bakım Projesi' hayat buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları
    10:45 Gölpazarı'nda Bayram Sonrası Yoğun Temizlik Çalışmaları

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bayram sonrası yoğun temizlik çalışmaları yapıldı. Gölpazarı Belediyesi tarafından 9 günlük bayram tatili sonrası başlatılan detaylı temizlik çalışmaları ile sokaklar, caddeler temizleniyor. Gölpazarı'nda ana caddelerde bulunan yollar bol köpüklü sularla yıkanıyor. Ardından ise ilçe mezarlığında genel bakım yapılarak ot ve biçme işlemleri devam ediyor. Son olarak ise ilçe genelinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte ediliyor.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber
    10:44 Bilecik Valisi Şefik Aygöl'den karavancılara güzel haber

    Bilecik Pelitözü Gölpark'ta bulunan karavancılar ile bir araya gelen Vali Aygöl, akşam çayında hem güzel haberi duyurdu hem de sohbet etti. Vali Aygöl, Gölpark'ta bölgenin en güzel karavan alanlarından birini oluşturduklarını ve yakında halkla buluşturacaklarını belirtti.

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor
    10:37 Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde temizlik çalışmaları kapsamında en çok kullanılan çöp konteynerleri bol köpüklü sularla yıkanarak tekrar kullanıma uygun hale getiriliyor. Bu düzenli temizlik çalışmaları sayesinde kötü koku yayılması önlendiği gibi konteynerlerin uzun süre kullanımı da sağlanıyor.

  • Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı
    10:34 Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı

    Van'da aç kalan 2 tilki, İpekyolu ve Bahçesaray kırsalındaki yerleşim yerlerin yakınlarında yiyecek aradı. Kış mevsimin etkili olduğu kentte en çok kar yağışı Bahçesaray ve İpekyolu kırsalında yaşandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kentte aç kalan tilkiler, yerleşim yerlerine yakın alanlara inip yiyecek arıyor.

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Müge Anlı'nın Programında Etiyopyalı Eman'ın 28 Yıllık Hasreti Son Buldu
    10:30 Müge Anlı'nın Programında Etiyopyalı Eman'ın 28 Yıllık Hasreti Son Buldu

    Müge Anlı'nın programında, Etiyopyalı Eman'ın yıllardır aradığı ailesi bulundu. Eman, babasını aramak için geç kalmış olmasına rağmen amcası ve ağabeyiyle tanıştı. Müge Anlı, aileyi bir araya getirme çağrısında bulundu.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.

  • Hayırsever, Fatih Camisi'nin doğal gaz tesisatı masrafını üstlendi
    10:25 Hayırsever, Fatih Camisi'nin doğal gaz tesisatı masrafını üstlendi

    Yağlıdere ilçesinde bulunan Fatih Camisi'nin doğal gaz tesisatı ve diğer malzemelerin masrafını karşılamak isteyen İhsan Aydın, cami imamı ile görüşerek 120 bin lirayı bulan masrafı üstlendi. Cami imamı, Aydın'a teşekkür ederek hayırlarının kabul olmasını diledi.

  • Germencik'te metruk binada yangın çıktı
    10:25 Germencik'te metruk binada yangın çıktı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde bulunan metruk bir binada çıkan yangın sonrasında Belediye Başkanı Burak Zencirci, mahalleye geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement