Kdz.ereğli'de Mahallenin Maskeli Hırsız Korkusu - Son Dakika
Güncel

Kdz.ereğli'de Mahallenin Maskeli Hırsız Korkusu

Kdz.ereğli\'de Mahallenin Maskeli Hırsız Korkusu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, su giderinde tırmanarak 4. kattaki bir daireye giren maskeli hırsız, evde bulunan kadının boğazına bıçak dayayıp altınlarını çaldı.

05.01.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, su giderinde tırmanarak 4. kattaki bir daireye giren maskeli hırsız, evde bulunan kadının boğazına bıçak dayayıp altınlarını çaldı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesi'nde bir hafta içerisinde aynı sitedeki iki farklı daireye giren maskeli hırsız mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Sitede daha önce bir binanın ikinci katına giren maskeli hırsız bu defa saat 04.30 sularında başka bir daireye girdi. Binanın dışında bulunan yağmur sularının gider borusundan tırmanarak 4. kattaki daireye giren maskeli hırsız, eşi fabrikada olan Elif D'in boğazına bıçak dayadı. Genç kadına evdeki altınları soran maskeli hırsız, eşine fabrikadan verilen 1 cumhuriyet altını ile yaklaşık 400 TL civarında nakit parayı alarak eve girdiği su borusundan tekrar dışarı çıktı. Genç kadın, hırsızın evden ayrılması ile birlikte polisi arayarak yardım talep etti. Polis evin içinde ve binanın çevresinde maskeli hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

Kepez Mahallesi Solakköyü Yolayrımı mevkiinde bulunan sitelerde yaşayan Baki Şahin aynı hafta içerisinde 2. kez hırsızlık olayı yaşadıklarını ve tarife göre hırsızın aynı kişi olduğunu ifade etti. Baki Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı: "Geçen hafta Cuma günü aynı binanın 2. katına girmiş. Bu sefer 4. kata giriyor. Su borusundan girdiği söylendi. Evin hanımı kapılarının kilitli olduğunu söyledi. Mutfaktaymış kendisi. Gelmiş bıçak dayamış. Fabrikadan verilen hediye altınla 300-400 lira arasında para almış. Hırsız 1.80 boylarında ve maskeliymiş."

Site sakinlerinden Recep Karaşal ise aynı hırsızın geçen Cuma günü sitedeki bir binanın 2. katına girerek buradan sadece bir yüzük çaldığını, sabahki olayda ise evde bulunan kadının boğazına bıçak dayayarak eşine fabrikadan verilen altın ile 400 TL'sini çaldığını ifade etti. Binanın iç kısmındaki girişlerde güvenlik kamerası bulunduğunu, yaşanan hırsızlık olayları sonrası dışarıya da bu gün güvenlik kamerası takmak istediklerini anlatan Karaçal, maskeli hırsızın dışarıya kamera takılmadan önce yine hırsızlık yaptığını dile getirdi. Karaşal, açıklamasında şunları söyledi: "Daha önce ikinci kata girdi. Su borularından çıkıyor büyük bir ihtimalle. Bir hafta falan geçti aradan şimdi de 4. kata aynı şekilde girdi. Dün gece biz sese uyandık zaten. Kadın o arada şoka girmiş. Maskeliymiş şahıs. Tehdit ettiği konusunda pek bir bilgim yok da boynuna bıçak dayamış. Güvenlik kamerası taktırıyorduk. İçeride komple katlarda var dışarıdakiler de bugünden itibaren takılacaktı."

Yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma başlatılırken, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı hırsızlık büro ekipleri Kepez Mahallesi'ndeki evlere giren maskeli hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kdz.ereğli'de Mahallenin Maskeli Hırsız Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement