Kdz. Ereğli'de Zabıta Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kdz. Ereğli'de Zabıta Haftası Kutlandı

Kdz. Ereğli\'de Zabıta Haftası Kutlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Zabıtanın belediyenin vicdanı olduğunu belirtti ve ekiplere hizmetleri için teşekkür etti.

05.09.2018 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Zabıtanın belediyenin vicdanı olduğunu belirtti ve ekiplere hizmetleri için teşekkür etti.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 192. yıldönümü ve Zabıta haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, istiklal marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Dursun: "zabıta, belediyemizin eli, ayağı, kulağı, gözüdür"

Törende konuşan Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Zabıtanın belediyenin eli, ayağı, kulağı ve gözü olduğunu belirterek; "192. Yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında atılmış olup, bugünkü Belediye Zabıtası teşkilatı görev, yetki ve sorumluluklarını kanun ve yönetmeliklerden alarak görev yapmaktadır. Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü teşkilatı İşyeri Denetim ekibi, Kaçak Yapı ve Çevre Denetim ekibi, Seyyar ve İşgal Denetim ekibi ve Pazar Yeri Zabıta Ekibi olarak 7 gün 24 saat üzerinden şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır. Özellikle 2014 yılından sonra halkımıza daha hızlı, etkin ve verimli hizmet verebilmek amacıyla Zabıta araç ve gereçlerinde yenilenmeye gidilmiş, günümüz teknolojisinden en üst seviyede istifade edilerek yaka kameraları ve telsiz kullanımına başlanmıştır. Ayrıca halkımızın her an her durumda zabıtaya kolay ulaşabilmesi için Zabıta Whatsapp ihbar hattı ile mahalle muhtarlarımızın dilek temenni ve önerilerinin ilgili müdürlüklere sevkini ve takibini yapmak amacıyla Whatsapp Muhtarlar grubu oluşturulmuştur. Yapılan bu görevlerde zabıtanın öncelikli görevi, insan hak ve hukukuna saygılı gülen bir yüzle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir almak olup, idari yaptırım ve para cezası en son tercih olarak kullanılmaktadır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da, fırınlarda yaptığı denetimlerden, insanımızın yediğinden içtiğinden, sosyal alanlardaki yaşamlarından, şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekmektedir. Unutulmamalı ki zabıta halkımızın huzuru sağlığı ve güvenliği için görev yapan Belediye Kolluk kuvvetidir. Yaşadığımız yer Kdz. Ereğli, nefes aldığımız yer Kdz. Ereğli, geleceğimizi aradığımız yer Kdz. Ereğli. Kdz. Ereğli'de ki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Bu çalışmalarımızda teşkilatımıza her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımıza şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunar, tüm teşkilatımızın yıl dönümünü kutlayarak, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

Başkan Uysal: "zabıta belediyenin vicdanıdır"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta birimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, zabıtanın Kdz. Ereğli Belediyesinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Uysal; "Sizler Belediyelerin doğrudan halka açılan en etkili yüzü ve birer aynasısınız. Biliyorum yaptığınız görev zor bir görev, zor olduğu kadar da kutsal bir görev. Kendi hayatınızdan, ailenizden ve sosyal yaşamınızdan tavizler vererek gece gündüz, yaz kış demeden günün 24 saati ilçemizin rahatı için çalışıyorsunuz. Tebessüm eden bir yüzle görevinizi yapmanız belediyemizin güler yüzünü halkımıza yansıtıyor. Zabıta müdürlüğümüz aynı zamanda belediyenin bir vicdanıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren zabıta teşkilatımızın tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık, modernize ettik. Bugüne kadar yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı başta Kdz.Ereğli Belediye Zabıta Teşkilatımızın ve ülkemizin dört bir yanında vatandaşların huzur ve sağlığı için görevini özverili bir şekilde sürdüren tüm Zabıta Teşkilatlarımızın Zabıta Haftasını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törenin ardından babaları ile törene zabıta kıyafeti giyerek katılan çocuklara hediye takdiminde bulundu.

Törende, Zabıta ekipleri tarafından katılımcılara karanfil dağıtılırken, törene katılan Zabıta müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, mahalle muhtarları toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zabıta ekipleri daha sonra araçlarla şehir içinde konvoy düzenledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kdz. Ereğli'de Zabıta Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı
    15:04 İnegöl'de yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu yaralandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen 86 yaşındaki bir adam, otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaşlı adam İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis soruşturma başlattı.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından yeni SUV modeli Milano'nun adını Junior olarak değiştirdi. Hükümetin Polonya'da üretilmesine tepki gösterdiği aracın ismi, isim polemiği sonrasında değiştirildi. Stellantis grubu, Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu belirtse de, gerilimi düşürmek amacıyla Junior ismini seçti. Bakan Urso'nun yasal kısıtlama iddiası ise İtalyan basını tarafından çürütüldü. Stellantis, hükümete bedava reklam için teşekkür etti ve Milano isminin kentin saygı göstergesi olduğunu vurguladı. Stellantis'in İtalya dışına üretim kaydırma kararı nedeniyle hükümetle yaşadığı polemik devam ediyor.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.

  • Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor
    14:59 Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın ediyor. İşletme sahipleri yoğunluğun artmasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi
    14:59 Artvin'de Ayılar Kayak Merkezine Zarar Verdi

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek içeride yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak tesislere maddi hasar verdi.

  • EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns
    14:58 EasyJet suspends Tel Aviv flights until October 27 due to security concerns

    İngiliz havayolu şirketi EasyJet, Orta Doğu'daki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Tel Aviv uçuşlarını 27 Ekim'e kadar askıya aldı. İsrail'deki gelişmeler nedeniyle rezervasyon yaptıran müşterilere tam para iadesi de dahil olmak üzere seçenekler sunulacak.

  • Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
    14:58 Bolu'da İzzet Baysal Caddesi'nde Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

    Bolu'da İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan bir evde çıkan yangın paniğe sebep oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında meraklı vatandaşlar kalabalık oluşturdu. Yangın, araç geçişine kapalı olan İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Evde bulunanların tahliye edildiği yangın, büyümeden kontrol altına alındı. Evde maddi hasar meydana geldi.

  • Öğrenciler Tarihi Alanda Kazı Çalışmalarına Katıldı
    14:57 Öğrenciler Tarihi Alanda Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan Perre Antik Kent'te devam eden kazı çalışmalarına, 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencisi katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yaparak tarih kokan Adıyaman'ın keyfini çıkardı. Kazı çalışmaları, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

  • Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti
    14:57 Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Şahin, kazazedelerin yaşadıkları anları dinleyerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve devletin kazanın takipçisi olduğunu belirtti.


Advertisement