Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi

Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildiANKARA Keçiören Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlar Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile yemekte bir araya geldi.

03.12.2021 17:28  Güncelleme: 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi

ANKARA Keçiören Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlar Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile yemekte bir araya geldi. Programda 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye verildi.

Keçiören Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 200 engelli vatandaşı ve ailelerini Estergon Türk Kültür Merkezi'nde misafir ederek yemek programı düzenledi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un katılımıyla gerçekleştirilen programda 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi. Altınok salondaki engelli vatandaşlara ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, "İlk defa Keçiören Belediyesi ÖZEV Vakfı ile Engelliler Eğitim ve Üretim Merkezini açmıştı. Bu Türkiye'de ilktir. Henüz devletimizde 'Engelliler İdaresi Başkanlığı' yokken, engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için 'engelsiz kent, engelsiz yaşam' diyerek birçok sempozyum düzenledik" dedi.

"İlçede bütün yapıların tamamında asansörü zorunlu hale getirdik"

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını kamuoyuna taşımak adına ciddi çalışmalar yaptıklarını da anlatan Altınok şöyle konuştu:

"Merkezi hükümetimiz tarafından yasaların çıkarılmasına ve şu an engellilere verilen haklar konusunda büyük hizmetlerimiz oldu. Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve fiziki problemlerinin çözülmesinde de birçok hizmetlerimiz oldu. Saime Toptan Hanımefendi ve ÖZEV vakfının da buna katkısı oldu. Tabii yaptığımız tüm park ve spor tesislerini de engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği şekilde inşa ediyoruz. Bir talimat verdim ve bir artı bir daire de olsa bütün yapıların tamamında asansörü zorunlu hale getirdik. Engel fizikte değil, ruhta, beyinde ve kalptedir. Gözü görmeyen bir vatandaşımız inanın her şeyi görür."

Programa Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halterci Halil Mutlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Başkan Altınok programın sonunda 'Akülü tekerlekli sandalye kullanabilir' raporu olan 10 vatandaşa 10 akülü sandalye hediye etti.

Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Engelliler Günü kapsamında 10 engelli vatandaşa 10 akülü sandalye hediye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement