Keçiören'de Boşnak Gecesi - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Boşnak Gecesi

18 Müslüman ülkeye ev sahipliği yapan Keçiören Belediyesi 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin onuncu gecesinde sahne sırası kardeş Bosna Hersek’in oldu.

28.06.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Müslüman ülkeye ev sahipliği yapan Keçiören Belediyesi 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin onuncu gecesinde sahne sırası kardeş Bosna Hersek'in oldu. Bosna Hersek gecesinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve kardeş Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramovic halk oyunları ekibi ile birlikte halay çekti. Geceye Mustafa Ak ve Muhammed Ramoviç'in yanı sıra Bosna-Podrinye Kantonu Başbakanı Emir Okoviç, Eğitim, Gençlik,Bilim, Kültür ve Spor Bakanı Damir Juga, Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalaba Kent meydanına kurulan Bosna Hersek Kültür Evi'nin açılışı ile başlayan gecede konuşan Başkan Mustafa Ak, hem Boşnak misafirlerine hem de etkinliği izlemek için toplanan Keçiörenlilere "hoş geldiniz" diyerek "Çin seddinden Adriyatik denizine kadar olan geniş gönül coğrafyamızda yer alan ülkeler içinde Adriyatik denizindeki son nokta Bosna Hersek. Türkiye nasıl Çanakkale Savaşında büyük bir kahramanlık örneği gösterdiyse Gorajde de Bosna Savaşındaki büyük direnişi ile tarihe geçti. Yani Gorajde, Türkiye'nin Çanakkalesi gibidir. Keçiören Belediyesi olarak Gorajde'de Fatih Sultan Mehmet İslam Kültür Merkezini yaptırdık. Bu hizmetten dolayı oradaki Müslüman kardeşlerimiz Keçiörenlilere dua ediyorlar" mesajını verdi.

"GERÇEK DOSTUMUZ TÜRKİYE"

Muhammed Ramoviç ise, Mübarek Ramazan ayında Keçiören'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek "Balkanlarda Avrupa'nın göbeğinde, küçük ama güzel Bosna'mızda sizlerin de evi var. Hepinizi Bosna'ya davet ediyorum" dedi. Savaş ve sonrasında gerçek dostlarının Türkiye olduğunu gördüklerine dikkat çeken Ramoviç, "Rahmetli Aliya İzzetbegoviç bize şöyle söylerdi: 'Bosna Türkiye'nin emanetidir.' Zor ve sıkıntılı günlerimizde yanımızda olduğunuz için kendim, Gorajde ve tüm Bosna Hersek adına size teşekkür ediyorum" sözleri büyük alkış aldı. Başkan Ak da kardeş Belediye Başkanı Ramoviç'e süs vazo, Okoviç, Juga ve Pitiç'e de KEÇMEK kursiyerlerinin yaptığı tabloları hediye etti.

Programda Gorajde Azot Kültür ve Sanat Topluluğu ile Gorajde Halk Dansları ve Şarkıları Topluluğu muhteşem halk oyunları gösterileri ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Gorajde Hanan İlahi Korosu seslendirdiği ilahilerle beğenildi. Cejla Ramoviç de Türkçe " Üsküdar'a Giderken" şarkısını söyleyerek jest yaptı. Gecenin sonunda Bosna Hersek'ten gelen sanatçılar ile protokol heyeti hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Halk oyunları ekiplerinin veda ederken yaptığı gösteriye iki kardeş belediye başkanı Mustafa Ak ve Ramoviç de halay çekerek eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Boşnak Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement