Keçiören'de Hayvanlara Yeni Yuva - Son Dakika
Güncel

Keçiören'de Hayvanlara Yeni Yuva

Keçiören\'de Hayvanlara Yeni Yuva

Keçiören Belediyesi, Bağlum’da 3 bin 430 metrekare alan üzerine yapılan geçici hayvan barınağının inşaatına başladı.

09.07.2018 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, Bağlum'da 3 bin 430 metrekare alan üzerine yapılan geçici hayvan barınağının inşaatına başladı.

Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti ile teşhis ve tedavi hizmetleri çalışmalarına devam eden Keçiören Belediyesi, Bağlum'da 3 bin 430 metrekare alan üzerine yapılan geçici hayvan barınağının inşaatına başladı. Eylül Ayı sonunda tamamlanması planlanan barınakta yaklaşık 450 köpek için yazlık ve kışlık padok, 40 metrekare alanda yaklaşık 50 kedi kapasiteli kedi evi, karantina birimi, mama hazırlama ünitesi, sağlık hizmetleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, sahiplendirme alanı ve idari ofisler yer alacak.

Barınak inşaatının yüzde 30'unun tamamlandığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Sokakta yaşayan başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Geçici Rehabilitasyon Merkezimizde sokak hayvanının kuduz aşılarını yapan veteriner hekimler, ayrıca, kısırlaştırma çalışmalarını hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yürüttükten sonra, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvanları yine doğal ortamlarına bırakıyoruz. Keçiören'e şimdi yeni bir hayvan barınağı kazandırıyoruz. Daha modern, hijyenik ve işlevsel olacak merkezimizde de can dostlarımıza gerekli özeni göstermeye ve sahiplendirme işlemlerini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Keçiören'de Hayvanlara Yeni Yuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement