Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan: "Çocuklarımız nasıl bu noktaya geliyorlar, bence sonuçtan ziyade o sürece kafa yormamız gerekir" "Yönetmenlik ve yasalar çerçevesinde çocuk gerekli cezayı alacak"

14.02.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan, bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve hayvan ölmeden önce görüntüsünü çektiği iddiasına ilişkin, "Yönetmelik ve yasalar çerçevesinde çocuk gerekli cezayı alacak" dedi.

Bir konferans için Tokat'a gelen Turan, öğretmenevinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kediyle ilgili görüntüleri, C.A'nın bir arkadaşıyla yapıp yayınladığının ileri sürüldüğünü belirterek, "Söz konusu öğrenci, bizim üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırma Edebiyat Bölümü'nün hazırlık öğrencisi. Yani henüz lisans eğitimine başlamış değil" ifadesini kullandı.

Yaşanan olaydan iki sonuç çıkardığını dile getiren Turan, "Birincisi Türkiye'de hayvan haklarına ilgi duyan insanların bu konudaki hassasiyeti, tepkileri çok hoş ve güzel. Bu, ülkemiz adına sevindirici bir olay. İkinci olay da, internette bu görüntülerin dolaşmasına bir sınırlandırma getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Toplumun her kesiminin iyi insan yetiştirme sorumluluklarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Turan, "Bunun üniversiteye gelmiş bir öğrenci tarafından işlenmesi, bu suçun ve ibretlik olayın belki de bir örnek olay olarak okutulması, tartışılması gerekir. Çocuklarımız nasıl bu noktaya geliyorlar, bence sonuçtan ziyade o sürece kafa yormamız gerekir" dedi.

Prof. Dr. Turan, C.A. hakkında savcılığın soruşturma başlattığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz de kendi yönetmeliği çerçevesinde soruşturma açmış bulunuyor ve gerekli soruşturmacılar atanmış bulunuyor. Bunun üzerine çalışıyorlar. Yönetmenlik ve yasalar çerçevesinde çocuk gerekli cezayı alacak. Bu konuları üniversiteye mal etmekten ziyade daha çok toplum olarak bu konuyu ele almamız, tartışmamız gerekir. Ama üniversitemizde bu konuyu vesile kılarak bu konuda daha hassas davranmamız gerektiğini, derslerde, çevre bilinci, toplum bilinci, hayvan hakları gibi konuların daha çok gündeme getirilmesi gerekir diye düşünüyoruz." - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement