Kediye köpek saldırtarak öldüren şahıs 6 ay boyunca hayvan konulu kitap okuyacak - Son Dakika
3.Sayfa

Kediye köpek saldırtarak öldüren şahıs 6 ay boyunca hayvan konulu kitap okuyacak

Kediye köpek saldırtarak öldüren şahıs 6 ay boyunca hayvan konulu kitap okuyacak

Vezneciler Metro Durağı'nda sembol haline gelen Patates isimli kediye pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan suça sürüklenen çocuk Ş.A. hakkında karar açıklandı. Ş.A. 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ayrıca 6 ay boyunca hayvan hakları ve korunması konulu kitap okuma cezası verildi.

04.05.2023 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kediye köpek saldırtarak öldüren şahıs 6 ay boyunca hayvan konulu kitap okuyacak

Kediye köpek saldırtarak öldüren sanığın yargılandığı dava karara bağlandı

Suça sürüklenen çocuğa ayrıca 6 ay 20 gün ceza verildi hükmün açıklanması geri bırakıldı

İSTANBUL - Vezneciler Metro Durağı'nın sembolü haline gelen 'Patates' isimli kediye pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan şahıs hakkında karar açıklandı. Mahkeme suça sürüklenen çocuk Ş.A.'nın 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Öte yandan kararda Ş.A.'nın 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumakla yükümlü kılınmasına da hükmedildi.

Vezneciler Metro Durağı'nın sembolü haline gelen 'Patates' isimli kediye 19 Kasım 2022 günü pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan suça sürüklenen çocuk Ş.A. hakkında karar açıklandı.

İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ş.A. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya katılan avukatı Enise Bozatlı ile Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı da katıldı.

Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı köpeğin hangi ırk olursa olsun kendiliğinden saldırgan davranışlarda bulunacağı konusunda bilimsel bir görüş olmadığını söyleyerek "Dosyada 2 mağdur hayvan olduğu görüşünü destekleyen bir karar talep ediyoruz. Suça sürüklenen çocuğun köpeğin saldırgan olduğu yönündeki beyanlarının dikkate alınmamasını talep ederiz" dedi. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin de dosyaya bilimsel mütalaa sunduğu öğrenildi.

Kararını açıklayan mahkeme, Ş.A.'nın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 'bir ev hayvanını öldürme' suçu sabit olduğundan önce 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ardından Ş.A.'nın yaş küçüklüğü dikkate alınarak cezasında indirim uygulanarak 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme cezada takdiri indirim uygulayarak suça sürüklenen çocuk Ş.A.'nın neticeten 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Verilen cezada hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Öte yandan mahkeme Ş.A.'nın 3 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına ve 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumakla yükümlü kılınmasına da karar verildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 19 Kasım 2022 günü meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede, suça sürüklenen çocuk Ş.A.'nın olay tarihinde Fatih ilçesi Vezneciler Metro Durağı'nda yaşayan kedinin üzerine Pitbull cinsi köpeği salarak parçalatmak suretiyle ölmesine sebep olduğu belirtilmişti. İddianamede incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde SSÇ'nin köpeği kedi üzerine gönderdiğinin açık şekilde görüldüğü kaydedilmişti. Ş.A. iddianamede yer verilen ifadesinde olay günü köpeğinin kendi iç güdüsüyle kediye saldırdığını, suçlamayı kabul etmediğini belirtirken, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı. İddianamede tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde SSÇ'nin hayvanı kasten öldürmesi eyleminin Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında suç oluşturduğu açıklanmıştı. Suça sürüklenen çocuk Ş.A. hakkında Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yaş küçüklüğü de dikkate alınarak 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kediye köpek saldırtarak öldüren şahıs 6 ay boyunca hayvan konulu kitap okuyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı
    12:19 Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 5 horoz, 3 demir kafes, 7 dövüş kafesi, 1 ring ve 105 bin 925 lira nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişiye toplam 102 bin 80 lira ceza kesildi. Dövüştürülen horozlar veteriner tarafından muayene edildikten sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi
    12:15 İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

    İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı sahilinde kaçak midye avcılarına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, 60 çuval içinde 1,5 ton ağırlığında kaçak ve yasak bölgede midye ele geçirdi. Gözaltına alınan kaçak midye avcılarına para cezası kesildi ve ele geçirilen midyeler denize geri döküldü.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
    12:08 Yalova'da 15 yıl hapis cezası bulunan zanlı yakalandı

    Yalova'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 4 ayrı suçtan toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.U. isimli zanlı yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, zanlının Dere Mahallesi'nde olduğu bilgisine ulaşarak operasyon düzenledi. Yakalanan zanlı, adli makamlara sevk edilmek üzere yasal işlemlere tabi tutuldu.

  • Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    12:04 Yalova'da 15 Yıl Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Yalova'da 15 yıl 6 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.U. isimli zanlı, Kasten Öldürme, Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Konut Dokunulmazlığını İhlal suçlarından toplamda 15 yıl 6 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.


Advertisement