Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Kei'nin Yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası - Son Dakika
Güncel

Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Kei'nin Yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası

- Açılıştan detaylar KEİ Dışişleri Bakanları Toplantısı Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü KEİ'nin yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası açıldı İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası açıldı.

21.05.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Açılıştan detaylar KEİ Dışişleri Bakanları Toplantısı

Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü KEİ'nin yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası açıldı

İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin dönem başkanlığını yürüttüğü Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası açıldı.

Seba İş Merkezi'nde yer alan yeni yerleşkenin açılışında konuşan KEİ Genel Sekreteri Michael Christides, bu yeni ve modern tesiste ihtiyaç duyulan her türlü ekipmanın mevcut olduğunu belirtti.

Hiçbir sorunla karşılaşmadan taşınma işleminin gerçekleştirilmesine vesile olan Türk Dışişleri Bakanlığındaki muhataplarına teşekkürlerini ileten Christides, "Kendileri hiçbir açıdan bizden desteklerini esirgemedi. Teknik ve inşaat boyutunda her zaman yanımızda oldular. Merkezimizin taşınması sırasında bu nedenle neredeyse hiçbir sorunla karşılaşmadık ve sekreteryamız çalışmalarına 5 dakika bile ara vermemiş oldu." dedi.

Christides, bu yenilenmenin kendilerine uğurlu gelmesi ve örgütün verimli ve etkili çalışmalarını daha da kuvvetlendirmesi temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız da Türk dışişleri camiası, hükümeti ve Türk halkının, İstanbul'un ve diğer illerin uluslararası örgütlere ev sahipliği yapmasından her zaman gurur duyacağını ifade etti.

Bölgesel iş birliğini amaçlayan KEİ gibi uluslararası oluşumların Türk diplomasisi ve hükümeti için kıymetli olduğunun altını çizen Yıldız, İstanbul'un da Türkiye ve bölgenin gurur kaynağı bir şehir olarak mücevher gibi korunması gerektiğini dile getirdi.

İstanbul'un gelişme ve modern ofis mekanlarının yanı sıra tarihi mirasının korunmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu anlayışla, bu örgütün sekreteryası, bizim çok değer verdiğimiz tarihi yalıdan buraya nakledildi. İnşallah o yalıyı da restore ettikten sonra yine Türk dışişlerinin bölge diplomasisinin amacına uygun bir hizmete tahsis edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Christides, Yıldız'a gümüş tabak hediye etti. Daha sonra üye ülke temsilcilerinin katılımıyla kurdele kesildi.

Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Kei\'nin Yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kei Dışişleri Bakanları Toplantısı - Kei'nin Yeni Uluslararası Daimi Sekreteryası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement