Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov - Son Dakika
Güncel

Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, "Azerbaycan olarak inanıyoruz ki Karadeniz bölgesinin refahının söz konusu olacağı bir gelecek için karşılıklı saygı, insanlık, tolerans ve komşuluğa ihtiyacımız var. Azerbaycan olarak bu değerleri yayabilmek için çok çaba sarf ediyoruz.

22.05.2017 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, "Azerbaycan olarak inanıyoruz ki Karadeniz bölgesinin refahının söz konusu olacağı bir gelecek için karşılıklı saygı, insanlık, tolerans ve komşuluğa ihtiyacımız var. Azerbaycan olarak bu değerleri yayabilmek için çok çaba sarf ediyoruz." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu KEİ 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi'nde konuşan Asadov, Türkiye'nin fikriyle kurulan KEİ'nin, Karadeniz'in, karşılıklı çıkarların desteklendiği bir barış ve iş birliği bölgesine dönüştürülmesi amacını taşıdığını hatırlattı.

Karşılıklı saygı ve destekle ancak bölgede gerçek bir iş birliği yapılabileceğini kaydeden Asadov, fakat KEİ'nin kurulduğu dönemden beri bölgenin güvenlikten daha da yoksun bir hale geldiğini, yeni ülkelerin ortaya çıktığını ve kalkınma ile gelişmenin tehlike altında olduğunu söyledi. Asadov, insani trajedilerin de yaşandığına dikkati çekti.

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın uluslararası tanınan topraklarından bir bölümünü işgal altında tuttuğunu belirten Asadov, "Bu bölgesel iş birliğine aykırı. Ermenistan bunu yaparken uluslararası hukuku, BM Güvenlik Konseyi kararlarını da çiğniyor çünkü bu kararlar koşulsuz olarak Ermenistan silahlı güçlerinin işgal altındaki Azeri topraklarından hemen çıkarılmasını öngörüyor." şeklinde konuştu.

"Karşılıklı saygı, insanlık, tolerans ve komşuluğa ihtiyacımız var"

KEİ'nin Karadeniz bölgesinin bütüncül bir ekonomik bölge haline gelmesini amaçladığının altını çizen Asadov, iş birliği için üye ülkelerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan'ın bölgede diyalog ve refahı geliştirmek için enerji ve ulaşım konusunda birçok önemli proje başlattığını dile getiren Asadov, Azerbaycan'ın Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarındaki özel konumundan ötürü birçok fırsat sunduğunu anlattı.

Bu koridorların Asya ve Avrupa'nın yanı sıra Rusya ve Hindistan'ı bir araya getirdiğini aktaran Asadov, bunun bölgede yeni bir canlanma oluşturacağına inandığını ifade etti.

Asadov, "Azerbaycan olarak inanıyoruz ki Karadeniz bölgesinin refahının söz konusu olacağı bir gelecek için karşılıklı saygı, insanlık, tolerans ve komşuluğa ihtiyacımız var. Azerbaycan olarak bu değerleri yayabilmek için çok çaba sarf ediyoruz." dedi.

Azerbaycan'ın iş birliğine her zaman açık olduğunu vurgulayan Asadov, KEİ'deki yaklaşımlarının da bu yönde olduğunu söyledi.

Kei\'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kei'nin 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi - Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement