Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" Başladı - Son Dakika
Yaşam

Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" Başladı

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan "Kömüre Giden Demiryolu" isimli projenin tanıtımı niteliğindeki “Kelebeğin Rüyasına Yolculuk” isimli çalışma UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan tarihi...

03.05.2017 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan "Kömüre Giden Demiryolu" isimli projenin tanıtımı niteliğindeki "Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" isimli çalışma UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan tarihi kent Safranbolu'dan başladı.

Proje kapsamında içlerinde tur firması temsilcileri, basın mensupları, akademisyenler, blogger ve bir sosyal medya fenomeninin bulunduğu kafile, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini kapsayacak gezisine Safranbolu'dan başladı. 5 Mayıs Cuma günü Zonguldak'ta son bulacak organizasyon kapsamında tren, tekne ve karayolu seyahatleriyle Safranbolu, Karabük, Yenice, Amasra, Bartın, Filyos, Zonguldak, Ereğli gibi yerlerin turistik yüzünün ön plana çıkartılarak ulusal platformlarda bilinirliğinin artması amaçlanıyor.

Safranbolu'da yapılan gezi esnasında açıklamalarda bulunan proje danışmanı Ekrem Murat Zaman, "Zonguldak Valiliği koordinasyonunda bir BAKKA projesi Kelebeğin Rüyasına Yolculuk, 'Kömüre Giden Demiryolu' projesiyle başladı. Bu proje Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini kapsayan, eski adıyla Zonguldak üç ili ilgilendiren bir proje. Demiryolu rayları üzerinde kurulmuş sanayi tesislerinin bugünkü turizm potansiyelini ve demiryolunun turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı düşündük. Hem bu üç ilin hem bölgenin turizminin çok önemli olduğunu turizm şirketlerine anlatıyoruz ve bölgeyi gösteriyoruz. Zonguldak'a ulaştığımız zamanda Amasra'dan geçip Filyos üzerinden Zonguldak'a ulaşarak Üzülmez Vadi Projesi'nde Zonguldak'ta biraz emeğe, madene dayalı turizm potansiyelinin varlığından, vadide yapılması düşünülen yeni restorasyonlar, Zonguldak Maden Müzesi ve Gökgör Mağarası'na kadar uzanacak olan projeyi de gezdirerek 4 günlük bir programla Türkiye'nin turizm uzmanlarına bu bölgeyi tanıtmayı amaçladık" dedi.

Kelebeğin Rüyasına Yolculuk" Başladı
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Kelebeğin Rüyasına Yolculuk' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement