Keles Süt Ürünleri Tesisinin Kapasitesi Yüzde 25'den Yüzde 75'e Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Keles Süt Ürünleri Tesisinin Kapasitesi Yüzde 25'den Yüzde 75'e Çıkıyor

Keles Süt Ürünleri Tesisinin Kapasitesi Yüzde 25\'den Yüzde 75\'e Çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 2013 yılında hizmete açılan Keles Süt Ürünleri Tesisi, bugüne kadar aldığı 18 bin 653 ton süte karşılık dağ ilçelerindeki çiftçilere 21 milyon 621 bin 785 TL kazandırdı.

07.01.2018 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 2013 yılında hizmete açılan Keles Süt Ürünleri Tesisi, bugüne kadar aldığı 18 bin 653 ton süte karşılık dağ ilçelerindeki çiftçilere 21 milyon 621 bin 785 TL kazandırdı. Tesisleri gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dağ yöresine hayat veren tesislerin yüzde 25 kapasiteyle çalıştığını, bu kapasiteyi yüzde 70-75'lere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Keles Süt Ürünleri Tesisi, Bursa'nın en fazla göç veren dağ ilçeleri Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'ta istihdamın ve bölge çiftçisinin gelirlerinin artmasına katkı sağlamayı sürdürüyor. Bölge çiftçisinden alınan süt, tesiste işlenerek 'Besaş Yayladan' markasıyla yoğurt, ayran, kaşar peyniri, gurme kaşar, tam yağlı klasik peynir, günlük süt, lor, tam yağlı dil peyniri, süt kreması, beyaz peynir, krem peyniri, süzme yoğurt gibi katkısız doğal ürünler olarak tüketiciyle buluşturuluyor. Besaş süt ürünlerine olan ilgi her geçen gün artarken, 2013 yılından bu yana dağ bölgesindeki çiftçilerden 18 bin 653 ton süt alımı yapıldı. Buna karşılık ödenen 21 milyon 621 bin 785 TL ise bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dağ ilçeleri için hayati önem taşıyan Keles'teki tesisleri gezdi. Besaş Genel Müdürü Mustafa Bektaş, tesisin özellikleri, üretim ve depolama kapasiteleri hakkında Başkan Aktaş'a bilgi verdi. Bölge ekonomisine hayat veren tesislerin yüzde 25 kapasite ile kullanıldığını dile getiren Başkan Aktaş, "Burada kapasiteyi artırmak gibi bir düşüncemiz var. Tüketicilere rahatlıkla söyleyebilirim; Besaş'ın bütün mamulleri yüzde 100 doğal, katkısız üretiliyor. Rahatlıkla tercih edip, tüketebilirler. Biz şimdi yüzde 25 olan kapasiteyi yüzde 70-75'lere nasıl çıkarırız onun hesabı içindeyiz. Önümüzdeki günlerde yeni pazar arayışları, beraberinde daha farklı çeşitleri üretme imkanına sahip olacağız. Karlılık ve rantabilite doğrultusunda çıtayı biraz daha yukarı kaldırmalıyız. Tabi bunu yaparken kalite ve ucuzluk önemli" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Keles Süt Ürünleri Tesisinin Kapasitesi Yüzde 25'den Yüzde 75'e Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement