Kelkit Organik Tarım Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Kelkit Organik Tarım Merkezi Olacak

Kelkit Organik Tarım Merkezi Olacak

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kelkit ilçesinde uzun yıllardan beri atıl durumda bekleyen kibrit fabrikasının yerinde yaklaşık 5 milyon liraya yapılacak olan Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.

13.01.2016 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kelkit ilçesinde uzun yıllardan beri atıl durumda bekleyen kibrit fabrikasının yerinde yaklaşık 5 milyon liraya yapılacak olan Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.

Kelkit temasları kapsamında ilçede atıl durumda bulunan Kibrit fabrikasında uygulanacak olan proje hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Vali Yücel Yavuz, temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Üniversitesi'nin öncülüğünde hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen projenin ortak ve iştirakçileri arasında İl Özel İdaresi, Kelkit Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kelkit Belediyesi bulunuyor.

"KELKİT ORGANİK TARIM MERKEZİ OLACAK"

Projenin DOKA bünyesinde tarımsal amaçlı yapılan ilk ve en güzel eşgüdümlü projelerden birisi olduğunu belirten Vali Yavuz, projeyle birlikte Kelkit'in organik tarım merkezi olacağını söyledi.

Projenin toplam tutarının 5 milyon TL olduğunu, bunun 3 milyon 750 bin TL'sinin DOKA tarafından karşılanacağını, 1 milyon 250 bin TL'sinin de Gümüşhane Üniversitesi tarafından karşılanacağını dile getiren Vali Yavuz, projenin tabana yayılması için kamu olarak büyük önem verdiklerini, yapılacak çalışmalardan Kelkit başta olmak üzere Köse, Şiran ve Gümüşhane merkez ile Bayburt ve Erzincan gibi illerin de istifade etmesini arzuladıklarını söyledi.

ATIL DURUMDAKİ FABRİKA CAN BULACAK

Projenin uygulama sahası olarak geçmişte bölgeye kibrit fabrikası güzel hizmetler vermiş alanın belirlendiğini kaydeden Vali Yavuz, "Burası atıl durumdaydı. Hem buranın değerlendirilmesi hem de ekonomiye kazandırılması için DOKA, Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz ve tüm camiasına, Kelkit Meslek Yüksek Okulundaki hocalarımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu konuda olayı gündeme taşıyan gündemde kalmasını ve kabulünü sağlayan yerelde Kelkit Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İl Özel İdaresi Genel sekreterimiz ve ekibi Genel Meclis Başkanımızla güzel bir noktaya getirdik. Sonunda bu aşamaya geldi. Proje aynen uygulansın denildi" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE ÖRNEK İŞLETMELERDEN BİRİSİ OLACAK"

Her şeyin öngörüldüğü gibi gerçekleştiği takdirde bölgenin Türkiye'de örnek işletmelerden birisi olacağının altını çizen Vali Yavuz, "Üniversitemizin kendisi taahhüt ettiği finansman anlamında zaten sorun yok. DOKA da Kalkınma Bakanlığından sağlanacak finansmanla öngörülen parayı da temin ettiğinde hemen inşaat aşamasına geçilecek. Bazı binalar yeniden revizyona tabi tutulacak. Bazı evler yıkılacak yeni binalar yapılacak. Nihayetinde burası hem yerel anlamda organik tarım merkezli olmak üzere özellikli sektörlerde, bilimsel, akademik anlamda neyin nasıl yapılacağını ve nasıl verim alınacağını göstermek bakımından çok güzel merkez olacak" ifadelerini kullandı.

"BU BÖLGEDEKİ TARIMSAL FAALİYETLER DAHA BİLİNÇLİ, AKADEMİK VE RASYONEL OLACAK"

Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Yavuz, "Bu bölgede gerçekleşmesini düşündüğümüz tarımsal faaliyetler bu merkez sayesinde daha bilinçli, daha akademik ve daha rasyonel şekilde dizayn edilecek. Bu yönüyle de hem danışma birimi hem de örnek olma bakımından üretim birimi haline gelecek. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor bölgemize ve Kelkit'imize hayırlı olmasını diliyorum. Eğer aynı istek ve arzu devam ederse kısa zamanda netice alınır. Bu bölgede öngördüğümüz, kısa zamanda gerçekleşmesini planladığımız ve toplu kalkınma yönüyle ekonomik canlanma buranın da güdümünde belki daha da amaca yönelik olarak gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Vali Yavuz'a Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Vecihi Aksakal ve İl Genel Meclisi üyeleri eşlik etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kelkit Organik Tarım Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement