Kelkit'te Din Görevlilerine Yönelik Organ Bağışı Semineri - Son Dakika
Yerel

Kelkit'te Din Görevlilerine Yönelik Organ Bağışı Semineri

Kelkit'te din görevlilerine yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.

19.11.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kelkit'te din görevlilerine yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.

Kelkit Müftülüğü Toplantı Salonu'ndaki seminere, merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı. Seminerde, organ bağışının önemi ve kimlerin organ bağışı yapabileceği konusu ele alındı.

Seminere konuşmacı olarak katılan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Koordinatörü Özlem Gazel, organ naklinin canlıdan veya beyin ölümü gerçekleşmiş 18 yaşını doldurmuş kişilerden yapıldığını belirterek, organ naklinin dünyada ilk defa 1937, Türkiye'de ise 1975 yılında yapıldığını söyledi.

Din görevlilerinden konuyu camilerde ve bulundukları ortamlarda anlatmalarını isteyen Gazel, organ nakli konusunu hastane çalışanları ve muhtarlara da anlattıklarını, organ bağışının yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Seminer sonunda konuşmacılara teşekkür eden ilçe Müftüsü Selim Şahin, organ bağışı konusunda din görevlileri olarak üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını belirterek, her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde gerekli bilgileri ayet ve hadisler ışığında cuma günleri hutbede işlediklerini dile getirdi.

Seminer ardından Tütenli Köyü İmamı Ahmet Nas, Gümüşgöze İmamı Alim Kaya, Öbektaş İmamı Ali Mutlu, Köycük İmamı Mustafa Keleş, Yenice İmamı Bayram Özdemir olmak üzere 5 örnek din görevlisi organlarını bağışladı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kelkit'te Din Görevlilerine Yönelik Organ Bağışı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement