Kelkit'teki Trafik Kazası Davası - Son Dakika
Güncel

Kelkit'teki Trafik Kazası Davası

Kelkit\'teki Trafik Kazası Davası

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin bir tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

31.01.2013 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 11 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasına ilişkin bir tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan kamyon sürücüsü Necati Karuç (32) ile maktullerin yakınları ve kazadan yaralı kurtulan İsa Fidan katıldı.

Sanık ve müşteki avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada dinlenen tutuklu sanık Karuç, kazanın kendisiyle ilgisi olmadan geliştiğini öne sürerek, "Alkol aldığım iddiası kesinlikle yalandır. Benden nasıl alkol çıktı, hayret ettim. Kanımda çıkan 21 promil alkol acaba yediklerimden olabilir mi- Öğlen yemeğinden sonra bol miktarda üzüm yemiştim" dedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından İbrahim Taşdemir, müvekkilinin alkollü olduğunu kabul etmediklerini belirterek, "Sanık avukatları olarak Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alkol testi yaptırmak istedik. Kolumuza pamukla alkol sürdüler ve hepimizde alkol çıktı. Sanık için kola alkol sürülmeden alınan kan örneğinde alkol çıkmadı" iddiasında bulundu.

Diğer sanık avukatı İsmail Taştan da olay yerinde keşif yapılmasını ve müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Müşteki avukatlarından Mehmet Salih Akça ise sanığın savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Dosyadaki raporlar göz önüne alındığında sanığın alkollü olduğu anlaşılmaktadır. Ticari araç kullanan kişi 0,50 promil bile alkol alamaz. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, ifadeleri alınamayan müştekilerin beyanlarının alınması için yazılan talimat yazılarının cevabının beklenmesini, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesini istedi.

Alkol testi yapılırken sanığın koluna sürülen maddenin ne olduğunun ve bunun alkol promil değerine etki edip etmediğinin belirlenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanığın yediği yemeklerin alkol değerini yükseltip yükseltmediğinin de tespit edilmesini kararlaştırdı.

Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-Kelkit'teki trafik kazası-

Kelkit ilçesine bağlı Ağıl köyü mevkisinde 2 Ekim 2012 tarihinde, Erzincan'dan Kelkit'e giden Halis Keskin yönetimindeki 29 M 0413 plakalı minibüs ile karşı yönden gelen Necati Karuç'un kullandığı 06 BF 7059 plakalı kamyon çarpışmıştı.

Kazada, minibüs şoförü Keskin (53) ile minibüste yolcu olarak bulunan Rıdvan Serici (33), Yüksel Gür (41), Mehmet Alkan (67), Elif Şahan (19), Güngör Altıntaş

(52), Ahmet Erenler (57), Temel Keskinoğlu (78), Ömer Sarıca (53), Fırat Çelik

(25) ve Süleyman Şanlı (46) hayatını kaybetmişti. Kamyon şoförü Karuç ile minibüsteki yolcu İsa Fidan (23) kazadan yaralı kurtulmuştu.

Kaza sonrası kamyon şoförü Karuç hakkında "taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep olma", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ve "alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanma" suçlarından dava açılmıştı.

Muhabir: Osman Yetim/ Asena Akçay

Yayıncı: Ahmet Ekici - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kelkit'teki Trafik Kazası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement