Keloğlan: Yeni Masal" 7 Eylül'de Vizyona Girecek - Son Dakika
Güncel

Keloğlan: Yeni Masal" 7 Eylül'de Vizyona Girecek

Ünlü masal kahramanı "Keloğlan" ile arkadaşlarının doğayı ve hayvanları korumak adına verdikleri mücadeleyi konu edinen "Keloğlan: Yeni Masal" filmi 7 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

28.08.2018 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü masal kahramanı "Keloğlan" ile arkadaşlarının doğayı ve hayvanları korumak adına verdikleri mücadeleyi konu edinen "Keloğlan: Yeni Masal" filmi 7 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

Filme ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan yönetmen Süleyman Mert Özdemir, projenin 2 yıl önce ortaya çıktığını belirterek, kendisinin daha sonra kadroya dahil olduğunu aktardı.

Özdemir, filmin ilk başlarda fantastik bir hikaye olarak ele alınmadığına işaret ederek, "Projeye dahil olduktan sonra da (Ferhat) Ergün ve yapımcılarımızla yaptığımız toplantılardaki revizyonlarla senaryonun son halini oturttuk. Sonra da çekimlere başladık." diye konuştu.

Çekimlerin İstanbul'da yaklaşık 40 mekanda, 18 günde tamamlandığını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

"Filmin çekimler dışında uzun bir hazırlık ve çok uzun post prodüksiyon süreci oldu. Yaklaşık bir sene sürdü. Çünkü işin içinde animasyonlar ve efektler var. Tüm bu hazırlıklardan sonra fantastik bir Keloğlan karakteri ortaya koymuş olduk."

"Keloğlan neden bizim süper kahramanımız olmasın diye düşündük"

"Keloğlan" karakterine hayat veren 19 yaşındaki oyuncu Atilla Doğukan Türkyılmaz da Keloğlan'ın daha önce farklı yapımlarda ele alındığını belirterek, saf ve temiz yapısını bozmadan, yeni nesil izleyicinin dikkatini çekebilecek materyallerle donattıkları bir karakter çizdiklerini dile getirdi.

Türkyılmaz, seyircilerin filme ilgi göstereceğini temenni ederek, şunları kaydetti:

"Gerçekten Keloğlan'ın var olan imajını bozmadan yeni nesil bir Keloğlan ortaya çıkardık. Filmde, izleyicilerimizin, çocuklarımızın daha çok Avrupa yapımlarında aşina olduğu animasyonlar, görsel efektler kullanıldı. Bizim filmimiz biraz da 'Türkler de animasyon filmi yapabiliyor. Fantastik bir film de çekebiliyoru' kanıtlar nitelikte."

Türk sinemasında animasyon filmlere daha fazla ihtiyaç olduğunu aktaran genç oyuncu, "Ülkemizde çocukların Avrupa yapımı filmlere ilgisi yoğun. Keloğlan karakteri bizden bir karakter. Bir Türk halk kahramanı. Anadolu'da eski adı 'Galoğlan' olan bize ait bir değer, neden bizim süper kahramanımız olmasın diye düşündük." ifadelerini kullandı.

Oyuncu Türkyılmaz, filmin içerdiği sosyal mesajlara da dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

" 'Kürkler sadece hayvanlara aittir, insanlara değil' diye bir çıkış cümlemiz var. İnsanoğlunun dünyanın sadece kendisine ait olmadığını anlaması lazım. Günümüzde hayvanlara karşı kötü muamelenin, istismarın çok yaşandığını görüyoruz ve bunların önüne geçebilmek adına, öncelikle çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini düşünüyorum. Bizim filmimiz bu yönden de bu mesajı içeren güçlü bir film diyebilirim."

"Cankız'la çok benzer noktalarımız var"

Filmde "Cankız" karakterini canlandıran Yağmur Ün ise filmin önceki yapımlardan daha farklı hazırlandığına vurgu yaparak, "İzleyiciler bence filme geldiklerinde oldukça eğlenecekler. Cankız karakteri aslında değişmedi, aynı. Sadece eski Cankız insanları ayırmıyorsa, bu filmde hayvanları da ayırmayarak, hayvan hakları için çok mücadele veriyor. Ben de zaten en çok karakterin bu yanına vuruldum. Çünkü çok benzer noktalarım var. Oynarken de aynı duygu hissedebildim en azından." şeklinde konuştu.

Senaryosunu Ferhat Ergün'ün kaleme aldığı filmin yapımcılığını Galip Gültekin ile Sonku Gültekin üstlendi.

"Kürkler yalnızca hayvanlara aittir" sloganıyla vizyona girmeye hazırlanan filmde ayrıca Asuman Dabak, Kaya Akkaya, Yakup Yavru ve Esvet Şahin de rol aldı.

Keloğlan: Yeni Masal" 7 Eylül\'de Vizyona Girecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keloğlan: Yeni Masal' 7 Eylül'de Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi
    18:48 Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen 'Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı'nda, çocukların korunması ve desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Vali Mustafa Masatlı, 'Yüreğimizdeki Işık' projesi hakkında bilgi vererek, ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt da katıldı.

  • Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    18:44 Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Ali A. hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, sıkıştığı otomobilden çıkarılan Ali A'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ali A'nın cenazesi morga kaldırıldı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı
    18:38 İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan B.Ç'nin ikametini tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Bahar Alerjisi ve Semptomları
    18:37 Bahar Alerjisi ve Semptomları

    Yılın canlı ve renkli bahar ayları geldi. Havalar ısınıyor, çiçekler açıyor ancak bu aynı zamanda havada daha fazla polen olduğu anlamına geliyor. Polenle birlikte artan, bahar alerjisi olarak adlandırılan saman nezlesi ise, birçok kişi için burun akıntısı ve gözlerde kaşıntı demek. Bahar alerjisi olan kişilerde burun, göz ve boğazın şişmesine veya tahriş olmasına neden olan proteinler içeren polenlerin etkisiyle semptomlar ortaya çıkar. Bahar alerjisinin semptomlarıyla başa çıkmak için antihistaminik veya farklı formlarda steroidler kullanılabilir.


Advertisement