Kemal Batmaz'ın Fetö Sanığı Kardeşi Yeniden Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Kemal Batmaz'ın Fetö Sanığı Kardeşi Yeniden Hakim Karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü Kemal Batmaz'ın kardeşi Şakir Batmaz'ın, Kayseri'deki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında açılan davada yargılanmasına başlandı.

24.10.2018 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü Kemal Batmaz'ın kardeşi Şakir Batmaz'ın, Kayseri'deki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında açılan davada yargılanmasına başlandı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği yetkisizlik kararı ile Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Batmaz ile avukatının yanı sıra 12 tanık katıldı.

Batmaz savunmasında, örgüt üyeliği suçundan açılan davadan beraat ettiğini ve cezaevinden çıktıktan sonra kaçmayı düşünmediğini söyledi.

Akademik hayatı boyunca denizcilik üzerine çalışmalar yaptığını belirten Batmaz, "İddianamede yer alan HTS kayıtlarında 22 yüksek rütbeli askerle görüştüğüm yazıyor. Bunlar Deniz Harp Okulu seminerlerimle alakalı görüşmelerdir. Görüştüğüm askerlerin birçoğu halen görevdedir. Ben FETÖ'den yargılandım ve aklandım. Sonra tanık ifadeleriyle yeniden dava açıldı. Tanıkların çoğu da Erciyes Üniversitesinden (ERÜ) husumetim olan kişilerdir." diye konuştu.

Tanık Halil Sezer ise ERÜ'de fotokopi dükkanı işlettiğini ve Batmaz'ı 2000'li yıllardan beri tanıdığını ifade etti.

Batmaz'a Osmanlı denizciliğini anlatan çalışmasında yardım ettiğini ve bunun karşılığında 3 bin 600 lira alacağı olduğunu dile getiren Sezer, "Batmaz 'bu parayı başka şekilde halledelim' dedi. Kendi öğrencilerini bana yönlendirip, iş getirip bu parayı öyle çıkaracakmışım. Ben bu teklifi kabul etmedim. Bu olaydan sonra bana mobbing uygulamaya başladı. Kardeşi Kemal Batmaz'ı da ERÜ'de birkaç kez gördüm. Batmaz'dan habersiz ERÜ'de kuş uçmazdı. Batmaz'ın talimat verdiği bir kişi benden himmet adı altında para istedi." ifadelerini kullandı.

Tanıklardan Ahmet Karaaslan da ERÜ'de kafe işlettiğini, daha önce hiç görmediği Batmaz'ın emriyle iş yerinden çıkarıldığını öne sürdü.

"Cemaatçi olduğunu saklayan birisi değildi"

Batmaz'ı 1994 yılından beri tanıdığını anlatan ERÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali Selçuk da "Batmaz'ı defalarca FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Alaattin İslamoğlu ile gördüm. Zaten o dönemler Batmaz cemaatçi olduğunu saklayan birisi değildi. Bütün üniversite Batmaz'ın cemaatçi olduğunu bilirdi." dedi.

Tanık Hamdi Ercan ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversite tarafından kurulan soruşturma komisyonunda yer aldığını, komisyonun çalışmaları sonrasında ihraç edilen araştırma görevlilerinden 8'inin Batmaz'ın öğrencisi olduğunu söyledi.

Nevşehir Üniversitesinde öğretim üyesi olan Gökhan Eşen de 2007 yılında ERÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü araştırma görevlisi sınavını kazandığını ancak bir süre atamasının yapılmadığını belirtti.

Bunun üzerine bir akrabası aracılığıyla dönemin ERÜ rektörüyle görüştüğünü anlatan Eşen, "Batmaz benim Ermeni olduğumu ve atamamın yapılmaması gerektiğini söylemiş. Bunları bana dönemin sekreteri anlattı. Sonra ben bir şeklide atandım. Bölüm başkanımız cemaatle çok uğraşmamamı söyledi. Bu olaydan kısa süre sonra da işsiz kaldım." diye konuştu.

"Barış Gönüllüleri" adı verilen bir grup üzerinde çalışma yaptığını belirten Eşen, "Bu grupla, FETÖ'nün yakından ilişkisi olduğunu düşünüyordum. Bunları araştırmak için Amerika'ya gittim. Orada bir süre çalıştıktan sonra Türkiye'ye döndüm. Döndükten birkaç gün sonra ABD Konsolosluğundan bana bir telefon geldi. Konsolosun benimle görüşmek istediği söylendi. Randevu günü konsolosluk binasına gittiğimde dönemin konsolosu beni karşıladı. Araştırmalarımı yakından takip ettiğini ve bu araştırmaların Türk-ABD ilişkilerini olumlu etkilediğini söyledi ancak elimi fazlaca sıkarak gözlerime uzunca baktı. Ben bunu yaşadıktan sonra düşüncelerimin doğru olduğunu anladım." ifadelerini kullandı.

Eşen, davada tanıklık etmeye karar verdiği günden beri, görev yaptığı Nevşehir Üniversitesinde kendisine baskı yapıldığını, özlük haklarının bir kısmının alındığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, tanıklar Mehmet İnbaşı, Gökhan Bulak, Mustafa Keskin, Ayhan Akşin, Kara Mehmet Yıldız ve Ahmet Başalp'i de dinledi.

Heyet, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, aralarında dönemin ERÜ rektörü ve rektör yardımcısının da bulunduğu 5 tanığın daha dinlenmesi için davayı 28 Kasım'a erteledi.

Batmaz, Kayseri'de Ağustos 2016'da ERÜ'de görev yapan akademik ve idari personele yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmış, yargılandığı davada beraat etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca daha sonra hakkında "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan iddianame düzenlenmiş, iddianameyi kabul eden Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi yetkisizlik kararı vererek dosya Kayseri'ye göndermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kemal Batmaz'ın Fetö Sanığı Kardeşi Yeniden Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    08:23 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Kınalı-Gümüşova kavşaklarında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle şerit daraltması yapılırken, Ankara-Niğde Otoyolu'nun Emirler Kavşağı bağlantı yolu ve Aydın-Denizli Otoyolu'nun belirli kesimlerinde trafiğe kapatmalar gerçekleştirildi. Ayrıca, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunda banket dışı ilave servis yolu yapım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılan kavşaklar bulunuyor. Turgutlu-Salihli yolunda drenaj kanalı yapımı ve İzmit-Düzce yolunda fiber optik kablo haberleşme altyapı çalışmaları devam ederken, Bandırma-Biga yolunda kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor. İnebolu-Abana-Çatalzeytin yolunda heyelan ıslah çalışmaları yapılırken, Taşova-Erbaa-Niksar yolunda köprü yapım çalışmaları devam ediyor. Arhavi-Hopa-Sarp yolunda ise şev temizliği ve çelik ağ uygulama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.


Advertisement