Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Karşı Darbe Girişimiyle Karşı Karşıya Kalmıştır" - Son Dakika
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Karşı Darbe Girişimiyle Karşı Karşıya Kalmıştır"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti karşı darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Cumhuriyet savcısı saraydan talimat almaz, yasalara bakar" "Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağını gizliyorlar.

23.05.2017 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti karşı darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"Cumhuriyet savcısı saraydan talimat almaz, yasalara bakar"

"Nerede bu darbenin siyasi ayağı? Siyasi ayağını gizliyorlar. Hani komisyon kurulmuştu?"

"Neden o komisyona darbeye birebir tanıklık eden insanlar gelip ifade vermiyorlar"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemine dikkat çekerek, " Çanakkale'yi geçilmez kıldılar ama daha sonra bir adam çıktı ve bir anlaşmaya imza attı. Geçilmez denilen Çanakkale tek kurşun atılmadan aynı düşman gemileri tarafından geçildi. İşte bunun için hep tek adam rejimine karşı çıktık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 21 Mayıs 1864 tarihinde Çerkeslerin Çarlık Rusyası tarafından sürgüne tabi tutulmasının yıldönümüne değinen Kılıçdaroğlu, " Bu sürgünde yaşamını yitiren tüm Çerkesleri saygıyla anıyorum. Çerkeslerin acısı da İngiltere'de gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin acısı da içimizdedir" dedi. Hayatta iyi şeylerin olduğuna da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe'nin, THY Euroleague Finali'nde Yunan ekibi Olympiakos'u 80-64 mağlup ederek şampiyon olmasını kutladı.

Taşeron işçilerinin sayılarının bugün 1 milyon 700 binin üzerinde olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin sorunlarına değindi. İktidarın, taşeron işçilerine kadro vereceklerinin sözünü verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "'Verirseniz sevinir, gelir kutlarız' dedik. Oyları aldılar taşeron işçileri unuttular. Bu, Adalet ve Kalkınma Partisinin, adalet ve kalkınmayı içine sindiremediği bir gelenekten geliyor" diye konuştu.

Taşeron işçisinin iş güvencesinin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "İşine son verdim dediği an kapının önüne koyarlar. Güvencesiz bir işte çalışmak çok zordur. Eve gidersiniz ve aklınıza hep işim devam edecek mi, acaba benim de bir kadrom olacak mı? diye korkudan sesini bile çıkaramaz. Size iş güvencesi vermiyorlar. Alın terinden, üretimden yana olan CHP sizin iş güvencenizin güvencesi olacaktır. Aynı iş yerinde aynı işi yapan 2 kişiden biri kadrolu diğeri taşeron işçisiyse o taşeron işçisi ikinci sınıf işçi olarak görünüyor. Her türlü işi yaptırırlar. Ömür boyu asgari ücrete mahkum olurlar. Bazı yerlerde ise ücret ödenir ve bir kısmını da geri alırlar. İşini kaybetmemek için ücretinin bir kısmını patronuna iade eder. CHP'li belediyelerde taşeron işçisi dahil ücret en az net 1.500 TL'dir" ifadelerini kullandı.

Taşeron işçisinin, sendika üyesi olma hakkının olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Böyle bir ortamda taşeron işçisini çalıştırmak 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışmıyor. Kıdem tazminatı hakları yoktur. Normalde bir işçinin 8 saat çalışması lazım ama taşeron işçisinin ben 8 saat çalışacağım deme hakkı yoktur. Çalışmazsa işine son verilir. Haksızlığa uğradı diyelim. Avukat tutacak parası yoktur, onu destekleyecek sendika yoktur. Dava açacak harç parasını ödeyemez. Taşeron işçisi 21. yüzyılın kölesidir. Bu kölelik anlayışınıza karşı çıkacağız. Size kadro verilinceye kadar sizin haklarınızı her yerde dile getireceğiz."

Yaklaşan Ramazan ayına değinen Kılıçdaroğlu, "Ramazan ayının barış ve huzur getirmesini istiyoruz. Ramazan ayında orucumuzu tutar, dualarımızı eder, ibadetimizi yaparız. Geçen gün Amasra'dan bir grup işçi geldi. 28 işçinin işine son verilmiş. İşçi sayısı fazla denmiş ve bunların işine son verildikten sonra aynı maden ocağına 50 işçi işe alınmış. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sesleniyorum. O 28 işçi işinden edildikten sonra hangi gerekçeyle 50 işçi oraya alınmıştır. Ramazan geliyor. O işçilerin bütün günahları sizin boynunuza. Bu işverene bir teklifim var. Ramazan geliyor. 28 işçiyi yeniden işe al. Bunların hepsi usta işçiler. İşinden kaytarmıyor. Yerin metrelerce altında çalışıyorlar. Bunların işine son vermek bir vicdanın kaldırabileceği bir şey değildir. 28 işçinin işe alınmasını ve onların evine ekmek götürmelerine vesile olmasını bekliyoruz" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çanakkale'yi geçilmez kılan Gazi Mustafa Kemal'i bu toplum ve bu tarih asla unutmaz. 13, 14, 15 yaşında gençlerimizi toprağa verdik. Her karışında şehitlerimiz var. Çanakkale'yi geçilmez kıldılar ama daha sonra bir adam çıktı ve bir anlaşmaya imza attı ve geçilmez denilen Çanakkale tek kurşun atılmadan aynı düşman gemileri tarafından geçildi, Marmaray'a gelindi ve Dolmabahçe'nin önüne demirlediler. Tek kurşun atmadan. Neden hep tek adam rejimine karşı çıktık. İşte bunun için. Her gittiğim yerde de Çanakkale'yi örnek verdik. Sonra Gazi Mustafa Kemal, 16 Mayıs 1919'da o gemileri gördüğünde dedi ki: 'Geldikleri gibi gidecekler.' Geldikleri gibi göndermek için Samsun'a çıktı. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinde Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcıdır. Amasya'da 'Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır' dedi. Sonra Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve sonra Ankara'da TBMM'nin açılışı. Biz bu töreni bütün bu duygularla ve tarihimizi hatırlayarak kutlamak istiyoruz."

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Karşı Darbe Girişimiyle Karşı Karşıya Kalmıştır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kemal Kılıçdaroğlu: 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti Karşı Darbe Girişimiyle Karşı Karşıya Kalmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi
    15:37 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su başkanlığında, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin düzenlenen toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven içinde tamamlanması için alınması gereken tedbirler gözden geçirildi. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi
    15:37 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek oy istedi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnafı ziyaret ederek, partisinin belediye başkan adayları için oy istedi.

  • Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi
    15:35 Çerkeş'te AK Parti Mitingi Gerçekleştirildi

    Çerkeş Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hasan Sopacı, Çerkeş ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde konuşma yaptı. Sopacı, seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüreceklerini ve Çerkeş'e hizmetkar olmak istediklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan ve eski AK Parti Milletvekili Salim Çivitcioğlu da konuşma yaptı.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu
    15:35 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Gençlerle Buluştu

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Panorama Müzesi'nde gençlerle bir araya geldi ve merak edilen soruları yanıtladı. Şahin, gençlerin kültür, eğitim, spor ve yaşam konularındaki sorularını cevapladı.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi
    15:33 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Gölbaşı ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Akşener, belediye başkan adaylarıyla birlikte esnafları ziyaret edip sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Akşener, yeni bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, adayların projelerini yarıştırması gerektiğini söyledi. Ziyaretlerin ardından Akşener, bir tuhafiye dükkanından başörtüsü satın aldı ve ilçeden ayrıldı.


Advertisement