Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da Halka Hitap Etti - Son Dakika
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da Halka Hitap Etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da halka hitap etti Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi açılışı yapıldı Kemal Kılıçdaroğlu: "Bütün vatanseverleri yeniden bir milli mücadele için göreve davet ediyoruz" "Ekim ayında 2 askerimiz donarak ölüyor.

28.10.2018 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da halka hitap etti

Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi açılışı yapıldı

Kemal Kılıçdaroğlu:

"Bütün vatanseverleri yeniden bir milli mücadele için göreve davet ediyoruz"

"Ekim ayında 2 askerimiz donarak ölüyor. Nasıl oluyor bu? Ben vicdanen rahatsızım. Bunun hesabının verilmesi lazım"

"Babaya çocuğunun öldüğünü mezarlıklar müdürü söylüyor. Düşünebiliyor musunuz?"

KÜTAHYA - Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde, Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle açıldı.

Dumlupınar Belediyesi önünde düzenlenen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kütahya Milletvekili Ahmet Fazıl Kasap, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, il ve ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi açılışında önce Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra söz alan Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, tesisin dumlupınara kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a ayrıca şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmasında, Tunceli'de donarak şehit olan askerler konusunda vicdanen rahatsız olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 askerimizin Ekim ayında donarak ölmesi; bunun hesabının verilmesi lazım bu topluma. Bunun hesabı mutlaka ama mutlaka sorulmalıdır. O askerlerin elbiseleri yokmuydu, onlar parkamı gidiyorlardı, yoksa akdenizdemi geziyorlardı. Niçin düşünmediler. Hangi gerekçe ile düşünmediler. Dün bir şehidimizin babasıyla görüştüm. Kendisine mezarlıklar müdürlüğü telefon ediyor çocuğunun öldüğüne dair. Şehit demek kolaydır, şehidi anmak kolaydır, Bütün mesele o şehidin beklentilerini gerçekleştirmektir" dedi.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm misafirler Dumlupınar Sosyal Tesisleri ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Misafirhanesi'nin açılış kurdelesini kestiler. Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri Dumlupınar Şehitliğini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya\'da Halka Hitap Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'da Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement