Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar, Ümit Özdağ'ın da Aralarında Bulunduğu Dokunulmazlık Fezlekeleri TBMM'ye Sunuldu - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar, Ümit Özdağ'ın da Aralarında Bulunduğu Dokunulmazlık Fezlekeleri TBMM'ye Sunuldu

Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar, Ümit Özdağ\'ın da Aralarında Bulunduğu Dokunulmazlık Fezlekeleri TBMM\'ye Sunuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 42 milletvekiline ait 69 yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesi TBMM’ye ulaştı.

30.11.2022 20:54  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 42 milletvekiline ait 69 yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesi TBMM'ye ulaştı.

TBMM'ye yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin yeni dosyalar sunuldu. 42 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. TBMM Başkanlığı'na gönderilen 69 dosyanın 61'i HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile HDP'li milletvekillerinden oluştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması da istendi.

Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın hakkında ikişer dosya bulunuyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas hakkında bir dosya bulunuyor. DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz hakkında ise 4 dosya var.

Adalet Bakanlığı tarafından milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekeler Cumhurbaşkanlığı'na gönderiliyor. Cumhurbaşkanlığı da fezlekeleri TBMM Başkanlığı'na iletiyor. Fezlekeler, TBMM Adalet Komisyonu ile Anayasa Komisyonu'ndan oluşan Karma Komisyon'da görüşülecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar, Ümit Özdağ'ın da Aralarında Bulunduğu Dokunulmazlık Fezlekeleri TBMM'ye Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement