Kemal Sunal Hüzün Ve Neşe İle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kemal Sunal Hüzün Ve Neşe İle Anıldı

Kemal Sunal Hüzün Ve Neşe İle Anıldı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Belediye tarafından düzenlenen, 6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin ikinci gününde, Türk sinemasının güldürü ustası Kemal Sunal anıldı.

06.09.2011 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile Belediye tarafından düzenlenen, 6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali'nin ikinci gününde, Türk sinemasının güldürü ustası Kemal Sunal anıldı.

Datça Amfitiyatro'da gerçekleştirilen anma gecesine, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali Sunal, Erol Günaydın, Gani Müjde, Umur Bugay, sanatçı dostları ve 2 bine yakın izleyici katıldı. Kahkaha ve hüznün buluştuğu gecede zaman zaman duygulu anlar yaşanırken, gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Sanatçı dostları onunla ilgili anılarını anlatırlarken ise geceye kahkaha ve neşe hakim oldu. Sunuculuğunu Perihan Savaş'ın yaptığı gecede Rafet El Roman verdiği konser ile amfitiyatroyu dolduranlara güzel bir gece yaşattı.

KEMAL SUNAL HİÇ ÖLMEYECEK

Sanatçının eşi Gül Sunal gecedeki konuşmasında, ölümünden 11 yıl sonra Kemal Sunal'ın böyle bir festivalde anılıyor olmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Bu organizasyonlarla Kemal'in hiçbir zaman ölmeyeceğini daha yakından görüyorum" dedi.

Eşinin sıradan insanlar gibi yaşantı sürdüğünü sözlerine ekleyen Sunal, "Kemal'in yapısından kaynaklanıyordu sanırım, kendisini evde hiç film oyuncusu olarak görmedim. Onu kaybettiğimizde bana sordular. Star evde nasıl yaşıyordu diye? Bir sinema starı nasıl olur bilmiyorum ama, Kemal memur bir adam gibi evine gelir, yemeğini yer, çocuklarıyla meşgul olurdu. Farklı bir hayatı yoktu. Ama son derece komik ve eğlenceli bir adamdı. Çok saygın bir adamdı, ben ondan çok şey öğrendim" diye konuştu.

"İNSANLARIN NEŞELİ OLMASINI İSTERDİ"

Kemal Sunal'ın filmleri arasında bir ayrım yapmak istemediğini de ifade eden Gül Sunal, "Kendisine sorduğumda onlar benim çocuklarım diyordu. Hepsi bir emek ürünü, yüzlerce kişinin bir arada olup çalıştığı bir işe bu iyi bu kötü diye ayırmak da istemem. Kemal'in film setine hiç gitmezdim. Çok zorluklarla kotarılan bir iş olduğu için ben de bu iyi bu kötü deme hakkını kendimde bulmuyorum.

Kemal Sunal'ın yaptığı işe çok büyük bir saygısı vardı. Filmlerinde kullandığı kostüm ve aksesuarları, takma sakalı ve bıyığı, saati, aklınıza ne geliyorsa hepsini özenle sakladı. O eşyalara çok değer veriyorum. Bugün hüzünleniyoruz ama Kemal bunu istemezdi. O hep insanların neşeli olmasından yanaydı" dedi.

BAŞARISININ SIRRI SAMİMİYETİ

Oğlu Ali Sunal ise babasının bu kadar çok seviliyor olmasındaki sırrın, onun samimiyetinde gizli olduğunu vurgulayarak, "Onun sırrı, onun aramızdan gelip her zaman aramızda kalmasıdır. Onun sırrı yeteneği, onun sırrı ailesi, o güzel gözleri ve gülüşüydü. Babam işini çok ciddiye alan, ağırbaşlı ama yeri geldiğinde esprili ve komik, gayet zekiyid, evde tanıdığımız babam Kemal her zaman böyleydi. Ekranda ise rolü ne gerektiriyorsa onu en iyi şekilde yapan, en samimi şekilde izleyicilere geçiren dev bir aktördü" dedi.

Ali Sunal konuşmasını, Melih Kibar'ın Kemal Sunal Belgeseli için hazırladığı müziğe, Sezen Aksu'nun yazdığı şarkı sözlerini okuyarak tamamladı. Sezen Aksu'nun sesinden şarkının çalınması ise izleyenleri duygulandırdı.

KEMAL SUNAL BİR HALK KAHRAMANI

Senarist Umur Bugay da Kemal Sunal'ın bir halk kapramanı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "O, Nasrettin Hoca gibi, Keloğlan gibi halkımıza mal olmuş çok büyük taraftarı olan bir halk kahramanı. Filmleri bugünde aynı heyecanla izleniyor. Çünkü o halkı temsil ediyor. Halkın ezilmişliğini temsil ediyor, O insanların karamanı olarak ortaya çıktı ve her zaman intikamını alıyor. Bir şekilde zenginleşiyor ama insanlığını hiçbir zaman yitirmiyor.

Kemal Sunal, çok çeşitli karakterlerde oynadı. Ama o karakterleri oynamaya çalışmadı hep onlar oldu" diye konuştu. Konuşmaların ardından CHP'li Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, gecenin anısına Kemal Sunal'ın adına hazırlanan ödülü eşi Gül Sunal'a verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kemal Sunal Hüzün Ve Neşe İle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement