Önce Vurdular Sonra Cesedi Yaktılar, 5 Yıl Sonra Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Önce Vurdular Sonra Cesedi Yaktılar, 5 Yıl Sonra Yakalandılar

Önce Vurdular Sonra Cesedi Yaktılar, 5 Yıl Sonra Yakalandılar

İzmir'de 5 yıl önce silahla vurularak daha sonra yakılarak işlenen cinayet dosyasını tekrar açan özel ekip 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

14.05.2016 13:17  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde 5 yıl önce işlenen cinayetle ilgili ikinci kez dosya açan jandarma, 4 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklandı. Tutuklanan zanlılardan birinin, ilk soruşturmada tutuklu yargılanırken delil yetersizliğinden serbest kaldığı öğrenildi.

5 YIL ÖNCE YANMIŞ ERKEK CESEDİ BULUNMUŞTU

Bir ihbarı değerlendiren Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Aralık 2010'da, Ankara Uşak Karayolu'na 400 metre mesafedeki Armutlu Mahallesi, Kuştepe Mevkii'ndeki sazlık alanda, yanmış bir erkek cesedi buldu. Üzeri sazlarla örtülmüş, tanınamayacak haldeki cesedin, Konya'nın Ilgın İlçesi, Çavuşçugöl Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 20 yıldır Armutlu Mahallesi'nde yaşayan Ömer Şahin'e (41) ait olduğu tespit edildi.

TUTUKLULAR İKİ AY SONRA SERBEST BIRAKILDI

Silahla vurulduktan sonra boğularak ve yakılarak öldürülen Şahin'i, iddiaya göre, sahte altın dolandırıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yapan Afyonkarahisar'da yaşayan Y.K. (50) ve oğlu Y.K. (25) ile Kemalpaşa'da oturan A.A. (42) ve eşi S.A.'nın (38) öldürdüğü öne sürüldü. Olaydan hemen sonra yakalanan dört zanlıdan sadece Y.K. ve oğlu Y.K. tutuklandı. Diğerleri ise serbest kaldı. Tutuklular iki ay sonra delil yetersizliğinden serbest kaldı.

ÖZEL EKİP ÇÖZDÜ

Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, altı yıl önce cinayetin aydınlığa kavuşturulması için özel ekip kurdu. Bekleyen dosyayı tekrar soruşturmaya başladı. Bir ay süren detaylı soruşturmanın ardından ilk soruşturmada tutuklanan ve serbest bırakılan Y.K.'nın (31) olay tarihinde kanlı gömlek ile görüldüğü, cinayetten hemen sonra bir müddet kontrol etmek maksadıyla olay bölgesinde kaldığı belirlendi.

'CANAVARCA HİSLER BESLEYEREK KASTEN ADAM ÖLDÜRMEK'

Ayrıca telefon kayıtlarının incelenmesinden Y.K.'ya, N.K., T.K. ve A.A. isimli şüphelilerin yardım ettiği tespit edildi. Yakalanan şüpheliler, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Jandarmadaki sorguda Y.K.'nın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden N.K. ve T.K. tutuksuz yargılanmak üzere Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı. Y.K. ve A.A. ise 'canavarca hisler besleyerek kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Vurdular Sonra Cesedi Yaktılar, 5 Yıl Sonra Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement